- Inne tematyWĄTKÓW: 642
-
Piec labolatoryjny do wygrzewaniaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3179
~ Dodany: ponad rok temu
Witam wszystkich.Rozpoczynam swoja przygode z malowaniem proszkowym i narazie kupuje wszystkie potrzebne rzeczy.Poniewaz mam zamiar malowac na poczatku tylko zaciski hamulcowe do samochodow pomyslalem ze piekarnik domowy wystarczy do tego typu rzeczy.Az trafilem na taki piec na ebay-u http://www.ebay.co.uk/itm/271135101716?redirect=mobile i nie wiem czy sie nada.Wyglada mi to na piec labolatoryjny.Prosba do was czy myslicie ze taki piec bedzie dobry?Grzeje do temp 240 stopni pobiera 2kW pradu,jest wiekszy od piekarnika wiec w przyszlosci moge pomalowac felge.Nie jest za duzy wiec nie zajmie wiele miejsca w garazu.Jak dla mnie idealny.Dzieki wielkie za wszelkie porady.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Oznaczenie farby proszkowejKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3365
Witam, Czy orientuje się ktoś, który producent oznacza tak swoją farbę: Art.11718 Index 33 PES-135 Tribo Zewnętrzna Satyna 75 RAL 7035 Dostałem do pomalowania detale z wytycznymi użycia tej farby proszkowej. Niestety nie mogę zidentyfikować producenta. Jak ktoś się orientuje co to za producent będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
malowanie felgKOMENTARZY: 5ODSŁON: 6195
Czy sa dostepne na rynku farby jakimi maluja fabryki felg tzn.podklad proszkowy,baza natryskowa i na to bezbarwny piecowy?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
BHPKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3092
Witam Czy ktos mogłby mi ułatwic znalezienie informacji na temat BHP na malarni proszkowej. Za info z góry dzieki
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
ceramikaKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3187
Witam Chciałbym zapytać was w jaki sposób i jakimi najtańszymi sprzętami mozna by było malować ceramikę nie mam w tym temacie prawie żadnej wiedzy ale widziałem przedmioty np. doniczki malowane proszkowo i bardzo mi sie spodobały i chciałbym cos takiego sprbować więc proszę o wyrozumiałość i pomoc pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
PROBLEM Z BEZBARWNYM PROSZKOWYMKOMENTARZY: 7ODSŁON: 8780
WITAM NA WSTĘPIE CHCĘ POWIEDZIEĆ ŻE JESTEM SAMOUKIEM JEŚLI IDZIE O MALOWANIE PROSZKOWE I JESZCZE WSZYSTKIEGO NIE WIEM. DO TEJ PORY MALOWAŁEM TYLKO PODSTAWOWYMI KOLORAMI I NIE BYŁO PROBLEMÓW. PROBLEM POJAWIŁ SIĘ GDY POSTANOWIŁEM ODNOWIĆ FELGI. KONKRETNIE PO NAŁOŻENIU KOLORU SREBRNEGO NA FELGI ŻEBY ZWIĘKSZYĆ EFEKT POŁYSKU NAKŁADAM CLAR I TU POJAWIA SIĘ PROBLEM BO KOLOR TEN WŁAŚCIWY PO NAŁOŻENIU CLARU ZMIENIA BARWĘ (CIEMNIEJE) I TO NAWET BARDZO DODAM ŻE TRZYMAM GO W PIECU W TEMP 180 STOPNI OKOŁO 20 MINUT BARDZO PROSZĘ O JAKĄŚ FACHOWĄ PORADĘ
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
Zarobki lakiernika proszkowegoKOMENTARZY: 5ODSŁON: 11453
Jakie są zarobki lakiernika proszkowego? Czy są od czegoś uzależnione? PZDR
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
Zawieszki - utylizować czy usuwać lakier?KOMENTARZY: 4ODSŁON: 4072
Czy warto usuwać lakier z zawieszek (jeżeli tak, to najlepiej jaką metodą) czy może je utylizować? Jakie rozwiązania stosujecie w Waszych malarniach?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
OSTATNIO NA FORUM
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...
Wygrzewanie stali
~ adam2
Hej, z doświadczenia wiem, że usługi cieplnej obróbki metalu to nie taka prosta sprawa – trzeba dobrze dobrać metodę do materiału...