• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

ReklamaB1 - EcoLine 04.2021-12.2025 Bogumiła
    • Inne tematyWĄTKÓW: 644
      • transparent barwionyKOMENTARZY: 6ODSŁON: 3694
        ~ Dodany: ponad rok temu

Witam Chciałbym malować elementy polerowane z metalu lub aluminium farbami proszkowymi transparentnymi o kolorach niebieski, czerwony, złoty, zielony. Moje pytanie czy są dostępne na naszym rynku, czy są wytrzymałe na warunku zewnętrzne. Widziałem takie transparenty na stronach amerykańskich.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
      • Piec labolatoryjny do wygrzewaniaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3229

Witam wszystkich.Rozpoczynam swoja przygode z malowaniem proszkowym i narazie kupuje wszystkie potrzebne rzeczy.Poniewaz mam zamiar malowac na poczatku tylko zaciski hamulcowe do samochodow pomyslalem ze piekarnik domowy wystarczy do tego typu rzeczy.Az trafilem na taki piec na ebay-u http://www.ebay.co.uk/itm/271135101716?redirect=mobile i nie wiem czy sie nada.Wyglada mi to na piec labolatoryjny.Prosba do was czy myslicie ze taki piec bedzie dobry?Grzeje do temp 240 stopni pobiera 2kW pradu,jest wiekszy od piekarnika wiec w przyszlosci moge pomalowac felge.Nie jest za duzy wiec nie zajmie wiele miejsca w garazu.Jak dla mnie idealny.Dzieki wielkie za wszelkie porady.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
      • Oznaczenie farby proszkowejKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3404

Witam, Czy orientuje się ktoś, który producent oznacza tak swoją farbę: Art.11718 Index 33 PES-135 Tribo Zewnętrzna Satyna 75 RAL 7035 Dostałem do pomalowania detale z wytycznymi użycia tej farby proszkowej. Niestety nie mogę zidentyfikować producenta. Jak ktoś się orientuje co to za producent będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam

• Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
      • ceramikaKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3224

Witam Chciałbym zapytać was w jaki sposób i jakimi najtańszymi sprzętami mozna by było malować ceramikę nie mam w tym temacie prawie żadnej wiedzy ale widziałem przedmioty np. doniczki malowane proszkowo i bardzo mi sie spodobały i chciałbym cos takiego sprbować więc proszę o wyrozumiałość i pomoc pozdrawiam

• Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
      • PROBLEM Z BEZBARWNYM PROSZKOWYMKOMENTARZY: 7ODSŁON: 8849

WITAM NA WSTĘPIE CHCĘ POWIEDZIEĆ ŻE JESTEM SAMOUKIEM JEŚLI IDZIE O MALOWANIE PROSZKOWE I JESZCZE WSZYSTKIEGO NIE WIEM. DO TEJ PORY MALOWAŁEM TYLKO PODSTAWOWYMI KOLORAMI I NIE BYŁO PROBLEMÓW. PROBLEM POJAWIŁ SIĘ GDY POSTANOWIŁEM ODNOWIĆ FELGI. KONKRETNIE PO NAŁOŻENIU KOLORU SREBRNEGO NA FELGI ŻEBY ZWIĘKSZYĆ EFEKT POŁYSKU NAKŁADAM CLAR I TU POJAWIA SIĘ PROBLEM BO KOLOR TEN WŁAŚCIWY PO NAŁOŻENIU CLARU ZMIENIA BARWĘ (CIEMNIEJE) I TO NAWET BARDZO DODAM ŻE TRZYMAM GO W PIECU W TEMP 180 STOPNI OKOŁO 20 MINUT BARDZO PROSZĘ O JAKĄŚ FACHOWĄ PORADĘ

• Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )