- Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 127
-
Wygrzewanie staliODSŁON: 3301
~ Dodany: ponad rok temu
Cześć. Czy ktoś dysponuje tabelką jaki czas potrzebuje określona stal aby osiągnąć np. temp 160 st w 200 st C powietrza obiegowego w piecu? Wydaje mi się, że widziałam coś takiego w prospektach IGP ale nie moge znaleźć.
-
~ Lawrence01 2 21 dni temu Dzień dobry, jestem zainteresowany usługami cieplnej obróbki metalu i chciałbym dowiedzieć się, gdzie można znaleźć kompleksowe informacje na temat tej technologii. Szczególnie interesują mnie rodzaje procesów cieplnych, ich zastosowania w przemyśle oraz firmy świadczące takie usługi. Czy mogą Państwo polecić sprawdzone źródła lub ekspertów w tej branży?oceń komentarz zgłoś do moderacji
-
~ adam2 1 21 dni temu Hej, z doświadczenia wiem, że usługi cieplnej obróbki metalu to nie taka prosta sprawa – trzeba dobrze dobrać metodę do materiału i celu. Kiedyś korzystałem z usług firmy, która oferowała szeroki zakres – od hartowania, przez wyżarzanie, aż po chemiczno-termiczne procesy jak azotowanie czy cementowanie https://karbaz.com.ua/pl/.... Dla mnie ważne było to, że firma miała profesjonalny sprzęt do mierzenia twardości i kontrolę jakości na każdym etapie. Dzięki temu miałem pewność, że części wytrzymają długo i nie ulegną szybkiemu zużyciu. Plus jest też taki, że firmy z dobrą organizacją mogą szybko zrealizować zamówienie, bez długiego czekania. Myślę, że warto poszukać kogoś z certyfikatami i doświadczeniem, wtedy efekt na pewno będzie satysfakcjonujący.oceń komentarz zgłoś do moderacji