- Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 108
-
Problem z malowaniem aluminiumKOMENTARZY: 3ODSŁON: 1630
~ Dodany: 9 miesięcy temu
Dzień dobry. Mam nadzieje że uzyskam pomoc bo juz wszystkie pomysły ktore przychodzą mi do głowy nie zadziałały. Mam problem z trawieniem Alu. Chemie ktora używam to produkty marki Henkel typowe do trawienia aluminium Bonderite C-IC ST. Mianowicie w elementach po trawieniu wychodzi biały nalot lub dziwne przebarwienia. https://www.szybkiplik.pl/4w3CKap2Wp https://www.szybkiplik.pl/Y32vXPkurR
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Malowanie na złoto KOMENTARZY: 2ODSŁON: 1719
~ Dodany: 10 miesięcy temu
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak pomalować stal czarną na kolor złoty najlepiej w efekcie lustrzanym lub zbliżonym. Chodzi o barierkę/balustrade, myślałem o malowaniu proszkowym, zwykłym natryskowy, lub jakiejś metodzie galwanizacji. Proszę doradzcie coś.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Malowanie na złoto KOMENTARZY: 0ODSŁON: 924
~ Dodany: 10 miesięcy temu
Witam, chciałbym się dowiedzieć jak pomalować stal czarną na kolor złoty najlepiej w efekcie lustrzanym lub zbliżonym. Chodzi o barierkę/balustrade, myślałem o malowaniu proszkowym, zwykłym natryskowy, lub jakiejś metodzie galwanizacji. Proszę doradzcie coś.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Piec KOMENTARZY: 2ODSŁON: 1451
~ Dodany: 11 miesięcy temu
Witam. Planuję otwarcie lakierni proszkowej, a jestem totalnie zielony i muszę się zdecydować na kupno pieca. Jakiej firmy piecy używacie i polecacie? Po głowie chodzi mi Romer, ale nie wiem dlaczego, dają tylko 1 rok gwarancji na piec który kosztuje grubą kasę? I jakie dodatkowe opcje wyposażenia pieca warto zamówic/jakie w ogóle są?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Czas wypalania w piecu wg grubosciKOMENTARZY: 1ODSŁON: 1296
~ Dodany: 11 miesięcy temu
Jak długo wypala się elementy ocynkowane wg grubości np 1-5mm/20min 6-10mm/25min Ma ktoś może taka tabele z czasami na jak długo wrzucać do pieca?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
BrennenstuhlKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1117
~ Dodany: ponad rok temu
Witam szukam aplikatora proszkowego brennenstuhl S-8 bardzo prosze osoby które posiadają na sprzedaż pistolet albo całe urządzenia o kontakt mailowy mplusa308@gmail.com
-
Nowa lakiernia - Budowa pieca - budowa kabinyKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2362
Witam. Wkoncu ruszyłem z budową lakierni ! Zaczynam wykopki, instalacje, płytę i budowę ! pierwszym urządzeniem budowanym w środku będzie piec... Mam koncepcje swoją na szkielet, ale chciałbym zobaczyć jakieś zdjęcia z realizacji żeby się upewnić jaki profil i gdzie żeby to miało ręce i nogi, piec będzie miał 8.2 x 2.3 x 1.7 jedne drzwi zasilany opałem... Planuje 2palniki o mocy łącznej około 250 - 300KW, i tyle mojej wiedzy... Wiem tylko tyle że wymienniki mogą być z boku bądź na dachu pieca, do wymiennika "wchodzi" palnik jedna dziura druga wychodzi komin i to wszystko powinno być odmuchiwane przez wentylator - ale jaki? I nie mam pomysłu jak to spiąć do kupy jak zrobić ten odmuch wymiennika, rozprowadzenie ciepła czy boczna ściana po całości czy od spodu - nie widziałem jak to wygląda od środka podczas budowy - ktoś pomoże - jakieś kontakty, jakieś filmy, schematy gdzie kupić tanio i dobrze albo kto robi wymienniki ? Druga kwestia to kabina ale tutaj sprawa jest prosta i mniej istotna - ale o tym kiedy indziej. Narazie bym prosił o wszelką możliwą pomoc odnośnie pieca.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Nowa lakiernia - Budowa pieca - budowa kabinyKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1177
Witam. Wkoncu ruszyłem z budową lakierni ! Zaczynam wykopki, instalacje, płytę i budowę ! pierwszym urządzeniem budowanym w środku będzie piec... Mam koncepcje swoją na szkielet, ale chciałbym zobaczyć jakieś zdjęcia z realizacji żeby się upewnić jaki profil i gdzie żeby to miało ręce i nogi, piec będzie miał 8.2 x 2.3 x 1.7 jedne drzwi zasilany opałem... Planuje 2palniki o mocy łącznej około 250 - 300KW, i tyle mojej wiedzy... Wiem tylko tyle że wymienniki mogą być z boku bądź na dachu pieca, do wymiennika "wchodzi" palnik jedna dziura druga wychodzi komin i to wszystko powinno być odmuchiwane przez wentylator - ale jaki? I nie mam pomysłu jak to spiąć do kupy jak zrobić ten odmuch wymiennika, rozprowadzenie ciepła czy boczna ściana po całości czy od spodu - nie widziałem jak to wygląda od środka podczas budowy - ktoś pomoże - jakieś kontakty, jakieś filmy, schematy gdzie kupić tanio i dobrze albo kto robi wymienniki ? Druga kwestia to kabina ale tutaj sprawa jest prosta i mniej istotna - ale o tym kiedy indziej. Narazie bym prosił o wszelką możliwą pomoc odnośnie pieca.
OSTATNIO NA FORUM
Rozwarstwienie powłoki cynkowej przy śrutowaniu
~ Jacek
Hej ! Ocynk najlepiej wytrawic przed malowaniem i wygrzać. Druga opcja to „omiatanie” czyli piaskowanie. Ale mielismy taki problem jak...
kupie farby
~ lisikacovo
Hm, a nie lepiej zastosować sobie farbę strukturalną (np. taką jak https://www.budujto.pl/pl/c/Farby-Strukturalne-i-Dekoracyjne/151...
kupie farby
~ cavorlik
Farby proszkowe mogą być stosowane do prawie wszystkiego. Ich zastosowanie wymaga ciepła, a zatem powierzchnia, która ma być...
Malowanie na złoto
~ pit696
hej, podkład biały, na to chrom i złoty transparent. pozdrawiam
Nowa lakiernia - Budowa pieca - budowa kabiny
~ KOMET
POWINNO BYĆ : www.termofarby.pvv.pl