- Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 126
-
Jak długo wypalać?KOMENTARZY: 2ODSŁON: 5537
~ Dodany: ponad rok temu
Witam Proszę o wasze uwagi i doświadczenia z czasem wygrzewania grubszych blach Zastanawiam się jak ustawić piec przy blachach gr 8mm x 2m x 0,5m ( cały piec blach) Posiadam piec 6mx 2,5mx1,5m jeden palnik olejowy Farba 7016 połysk . czasy producenta 10min 180 C ( oczywiście ustawiamy więcej i dłużej tylko pytanie ile??) Z góry dziękuję za pomoc
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
lakiernia proszkowa KOMENTARZY: 4ODSŁON: 3756
Od pewnego czasu poteguje w mojej glowie zalozenia wlansej lakierni proszkowej powod zmeczony i znudzowny praca u kogos:), chyba kazdy czasem z nas to ma :). Szczerze mowiac zakladajac post mam nadzieje ze sa tutaj osoby które moga pomóc czlowiekowi w potrzebie, w doborze sprzetu nie drogiego na poczatek dzialanosci raczje myslac o pordukcji jednostkowej na poczatek:). Prosze o pomoc o poradę
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
OSAD W PIECUKOMENTARZY: 7ODSŁON: 3068
Po pół roku użytkowania w piecu olejowym( 1 palnik) pojawia się żółtawy osad. Pytanie z jakiego powodu i jak czyścić piec? z góry dziękuję z odpowiedzi
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
LiteraturaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 6127
Witam. Temat dodawałam zanim zmieniono forum i nie mogę do niego dotrzeć, dlatego ponawiam... Poszukuję fachowej literatury (książki, czasopisma, poradniki) dotyczącej lakierowania proszkowego, potrzebnych do samokształcenia.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Rozbudowa lakierniKOMENTARZY: 5ODSŁON: 2807
Witam Poszukuję firmy zainteresowanej rozbudową manualnego podwieszanego systemu transportu w lakierni proszkowej w Toruniu. Kontakt pmalek3@wp.pl
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
Lakiernia proszkowa do wynajęcia 6m piecKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1852
Witam, Posiadam lakiernie proszkowa do wynajęcia piec 6mx1,05mx2m komplet obecnie w użytku 200-300m2 powierzchnia zapraszam 697536034 profel@poczta.fm Okolice Bielsko Biała.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Brak adhezjiKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2286
Witam, zwracam się z prośbą o pomoc.Zaczynam przygodę z malowaniem proszkowym i mam małe problemy. Przy nakładaniu farby na podkład w niektórych miejscach nie przylega mi farba co może być przyczyną? Aby uratować malowane części nakładałem proszek na rozgrzany element czy to nie powoduje gorszych właściwości farby? Z góry dziękuje za pomoc.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Malowanie ZnAlKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1999
Witam Malujemy elementy meblowe ze ZnAl-u. Czy spotkaliście się z odgazowaniami? Detale wygrzewane dwukrotnie odgazowują ponownie. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
OSTATNIO NA FORUM
Co zrobić żeby nie występowała klatka Faradaya?
~ Robert
Witam ja akurat korzystam z zewnętrznego lakiernika - jeśli są państwo akurat z poznania to podrzucam link : Expolak
Skup farb proszkwych
~ Grabb
Witam serdecznie, borykam się z podobnym tematem więc odnowie pytanie o skup odpadu proszku. Może w międzyczasie coś się zmienilo i...
Jaki pistolet wybrac ?
~ Lawrence01
Szukając internetowego sklepu z profesjonalną kosmetyką dla kobiet oraz sprzętem kosmetycznym, warto zwrócić uwagę na szeroki wybór...
2Jak budować piec do polimeryzacji farb proszkowych wg
~ ironman
Dzień dobry czy jest możliwość kontaktu z Panem?
Początki
~ Pa-Stal
Wygrzewam każdy element ze względu na to że robiłem różne próby bez i z wygrzaniem po (piaskowaniu- ocynkowana - oraz konstrukcje...