• Reklama
    A1 - eko color 08.11-31.12.2025 Julian

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2025
    • Malowanie proszkoweWĄTKÓW: 127
      • Malowanie proszkowe paneli ogrodzeniowych.KOMENTARZY: 4ODSŁON: 3292
        ~ Dodany: ponad rok temu

Witam, jestem lakiernikiem na lakierni automatycznej i mam poważny problem z klatka faradaja z którą nie mogę sobie poradzić. Zacznę od tego ze maluje już 9 lat i z taka sytuacja nie miałem do czynienia jeszcze nigdy. Do rzeczy wiec panele ogrodzeniowe wieszane są u nas na hakach po 4 sztuki, jeden za drugim. Pistolety na manipulatorach chodzą góra, dół. Problem jest z jednym z środkowych paneli na tak zwanych garbach czyli wgłębieniach w miejscu zgrzewu drutu i co dziwne tylko w górnej części elementu. Chciałem dodać ze te panele są od nowego klienta a identyczne panele jeśli chodzi o wymiar od innych klientów wychodzą bardzo ładnie wszystko domalowane. W celu zmniejszenia klatki oddalałem pistolety od detalu, zmniejszałem prąd, spowalniałem transport na linii wszystko to nie zdaje rezultatu. Malujemy farbami poliestrowymi marki teknos to tak na marginesie jeśli miało by to jakieś znaczenie. Proszę o pomoc. Pozdrawiam.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
      • Jak długo wypalać?KOMENTARZY: 2ODSŁON: 5602

Witam Proszę o wasze uwagi i doświadczenia z czasem wygrzewania grubszych blach Zastanawiam się jak ustawić piec przy blachach gr 8mm x 2m x 0,5m ( cały piec blach) Posiadam piec 6mx 2,5mx1,5m jeden palnik olejowy Farba 7016 połysk . czasy producenta 10min 180 C ( oczywiście ustawiamy więcej i dłużej tylko pytanie ile??) Z góry dziękuję za pomoc

• Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
      • lakiernia proszkowa KOMENTARZY: 4ODSŁON: 3792

Od pewnego czasu poteguje w mojej glowie zalozenia wlansej lakierni proszkowej powod zmeczony i znudzowny praca u kogos:), chyba kazdy czasem z nas to ma :). Szczerze mowiac zakladajac post mam nadzieje ze sa tutaj osoby które moga pomóc czlowiekowi w potrzebie, w doborze sprzetu nie drogiego na poczatek dzialanosci raczje myslac o pordukcji jednostkowej na poczatek:). Prosze o pomoc o poradę

• Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
      • Brak adhezjiKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2324

Witam, zwracam się z prośbą o pomoc.Zaczynam przygodę z malowaniem proszkowym i mam małe problemy. Przy nakładaniu farby na podkład w niektórych miejscach nie przylega mi farba co może być przyczyną? Aby uratować malowane części nakładałem proszek na rozgrzany element czy to nie powoduje gorszych właściwości farby? Z góry dziękuje za pomoc.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )