- Lakierowanie ciekłeWĄTKÓW: 17
-
Poradnik krok po krokuKOMENTARZY: 0ODSŁON: 24
~ Dodany: 4 dni temu
Cześć, stoję przed małym wyzwaniem, miałem delikatną stłuczkę moim samochodem, a że jestem zażartym skurczybykiem to mam ochotę naprawić samochód sam. Uszkodzenia są powierzchowne ale wymagają wymiany maski i zderzaka. Na rantach błotników mam też delikatną korozję więc chciałbym kupić nowy zderzak, grill i maskę, ponieważ są popękane i powgniatane, a nie chce na masce używać szpachli. To może teraz po kolei do pytań: -Czy polecacie zamienniki części karoserii marki BLIC, DPA, POLCAR? Ceny są przystępne a ja nie chce wydawać góry pieniędzy na tą naprawę bo auto ma już prawie 18 lat. -Co po kolei powinienem zrobić po otrzymaniu nowych elementów? Matowienie? Podkładowanie całych elementów typu zderzak czy maska? -Polecacie jakieś inhibitory korozji w sprayu? Ranty mają delikatne bombelki, chciałbym je zeszlifować dosyć dokładnie i użyć preparatu neutralizującego korozję, następnie wszystkie elementy w podkład, bazę i klar. Proszę nie hejtować z góry żółtodzioba, mam za sobą jedną naprawę powłoki lakierniczej przy użyciu lakieru dorobionego w formie aerozolu i muszę przyznać, ze wyszło to bardzo dobrze, wręcz niewidocznie dla oka, udało mi się nawet to wycieniować. W trakcie tej naprawy będę dysponował prawdopodobnie kompresorem 50l 3.5 kW o wydajności 380l/min przy ciśnieniu 8 bar, a 530l/min przy ciśnieniu 1 bar (przynajmniej katalogowo) oraz pistoletem SICO M400 z dyszą 1.4mm z możliwością dokupienia dyszy o innej średnicy. Proszę o jakieś ciekawe wskazówki, jak nie zdać tego przedsięwzięcia na klęskę od samego początku.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Jaki pistolet zaprawkowy.KOMENTARZY: 0ODSŁON: 377
~ Dodany: 3 miesiące temu
Witam. Jaki według Państwa lepszy jest pistolet do poprawek lakierniczych ( baza srebrny metalik): -STAR MINI LVLP 106TF 1.2 mm gold -STAR MINI HVLP SV-106T 1.2mm -Iwata Air-Gunsa impact junior AZ4 HTE-S 1,2mm Oczywiście wybrałem te z niższej półki cenowej. Może ktoś doradzi bo mam już dość szukania po necie wartościowej porady. Pozdrawiam. Andrzej Kolbusz.
-
Szkolenia doskonaląceKOMENTARZY: 0ODSŁON: 3317
~ Dodany: ponad rok temu
Dzień dobry!\r\nSzukamy aktualnie ofert szkoleń doskonalących w zakresie lakiernictwa ciekłego/przygotowania do lakierowania/innych prac około-lakierniczych. Interesują nas zarówno szkolenia wyjazdowe, jak i zaproszenie szkoleniowca do naszej firmy.\r\nZainteresowanych proszę o kontakt: maja.kaszuba@klumax.pl
-
Nowy sklep internetowy! www.Lyckylak.plKOMENTARZY: 1ODSŁON: 4664
Zapraszamy do naszego internetowego sklepu lakierniczego gdzie znajdziecie: - Profesjonalne materiały lakiernicze - Pistolety lakiernicze - Materiały pomocnicze - Kosmetyki samochodowe i wiele innych... Adres: www.luckylak.pl
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Dysza + Elektroda NF20KOMENTARZY: 0ODSŁON: 4063
Posiadam na sprzedaż dyszę + elektrodę NF20 do pistoletów gema optiflex 2b. Cena 150 zl/szt. Przy kupnie większej ilości udzielam rabat. Po więcej informacji zapraszam do kontaktu. Lakiernia_proszkowa_parts@interia.pl
-
SPRZEDAM PISTOLET LAKIERNICZY KOMENTARZY: 0ODSŁON: 4297
Witam, mam do sorzedania nieużywany pistolet lakiwrbiczy do malowania proszkowego wagner eac5000, chętnych zapraszam do wiadomości mailowej. Marcin.majer@cyberia.pl
-
Internetowy sklep lakierniczyKOMENTARZY: 0ODSŁON: 4594
Zapraszamy do naszego internetowego sklepu lakierniczego www.LuckyLak.pl\r\nPosiadamy profesjonalne artykuły do napraw blacharsko lakierniczych. W swojej ofercie posiadamy produkty zarówno do klientów indywidualnych, warsztatów blacharskich, samochodowych oraz lakierni samochodowych z całej Polski.
-
Dystrybutor lakieru Sherwin-Williams podkarpacieKOMENTARZY: 0ODSŁON: 6000
Poszukuję kontaktu do dystrybutora powyższych lakierów z podkarpacia.
OSTATNIO NA FORUM
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...
Wygrzewanie stali
~ adam2
Hej, z doświadczenia wiem, że usługi cieplnej obróbki metalu to nie taka prosta sprawa – trzeba dobrze dobrać metodę do materiału...