• Reklama
    A1 - eko color 08.11-31.12.2025 Julian

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2025
    • Inne tematyWĄTKÓW: 644
      • Wentylator termoobieguKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1957
        ~ Dodany: ponad rok temu

Witam, Jestem w trakcie budowy kolejnego pieca do malowania proszkowego. Poprzedni był dość mały, więc nie stosowałem termoobiegu, teraz niestety będzie on już konieczny. Jakiego wentylator użyć do takiego termoobiegu? Musi być to wentylator przeciwwybuchowy czy nie? Wentylator promieniowy z silnikiem na jakimś wałku? Jak to macie rozwiązane u siebie? Z góry dzięki za odpowiedź

• Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
      • Rodzaj piecaKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1787

Witam. Mam zamiar otworzyć lakiernie proszkową, jednym z najważniejszych elementów jest pięć. Pytanie w jaki zainwestować? Malowane będą głównie elementy meblowe,stelaże,ogrodzenia. Z tego co już ustalilem długość pieca min. L=6000. Rozważań dwie opcje olejowy lub elektryczny. Z tego co wiem w piecu elektrycznym jest brak emisji lub jest bardzo ograniczona, jak wygląda sprawą przy piecu olejowym (pozwolenia na emisję, wyciągi,specjalną konstrukcja hali itp.)

• Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
      • problem z farbąKOMENTARZY: 7ODSŁON: 2590

Witam. Od ponad miesiąca mam problem z nie jednolitą powłoką, przy nakładaniu na detal proszku widać takie mikro dziurki ( jak by ktoś nakłuwał świeżo położony proszek) po wypaleniu widać wszystkie nie ruwności, nie zalane miejsca. Materiał to blacha surowa którą piaskuje a po przedmuchaniu lakieruje. Przerobione od okresu letniego już koło 1000m2 i nigdy nie miałem najmniejszczego problemu, dopiero od miesiąca i nie wiem w czym leży przyczyna. Piasek zawsze nowy, czysty. Proszek brany z pulverita i oxyplast na każdym to samo. Proces wygrzewania zgodnie z zaleceniami producenta. Aplikator to wagner epg-d1 (próba zmianny ustawień też nie pomogła) Proszę o radę w czym może być problem.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )