- Inne tematyWĄTKÓW: 642
-
Sprzedawcy efektów z Ratownika E3KOMENTARZY: 2ODSŁON: 1766
~ Dodany: ponad rok temu
Panowie. Poszukuję producentów i dystrybutorów farb proszkowych z nowego Ratownika E3 szczególnie chodzi mi o metaliki. Ktoś coś wie może? Żeby nie być posadzony o reklamę może być na maila kus.abcolor@gmail.com Dodam może poza firmą Pulver z Sulejówka.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Kupie piec i aplikatorKOMENTARZY: 3ODSŁON: 1872
Witam.poszukuje do zakupu używanego pieca pod lakierowane proszkowe (elektryczny lub olejowy).długość roboczą min l=6000 .A także aplikatora gema lub wagner
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
problem z farbąKOMENTARZY: 7ODSŁON: 2527
Witam. Od ponad miesiąca mam problem z nie jednolitą powłoką, przy nakładaniu na detal proszku widać takie mikro dziurki ( jak by ktoś nakłuwał świeżo położony proszek) po wypaleniu widać wszystkie nie ruwności, nie zalane miejsca. Materiał to blacha surowa którą piaskuje a po przedmuchaniu lakieruje. Przerobione od okresu letniego już koło 1000m2 i nigdy nie miałem najmniejszczego problemu, dopiero od miesiąca i nie wiem w czym leży przyczyna. Piasek zawsze nowy, czysty. Proszek brany z pulverita i oxyplast na każdym to samo. Proces wygrzewania zgodnie z zaleceniami producenta. Aplikator to wagner epg-d1 (próba zmianny ustawień też nie pomogła) Proszę o radę w czym może być problem.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
Koszt malowania metoda proszkąKOMENTARZY: 2ODSŁON: 1938
Witam, Mam pytanie jaki jest koszt pomalowania 1m2 metodą proszkową? Dotychczaczas obudowy naszych produktów wykonwalismy z blachuj juz pomalowanej, ostatnio urodził sie pomysł zakupu lakierni proszkwej i chciałbym porównac koszty.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
ciemny chromKOMENTARZY: 1ODSŁON: 1966
Witam Panowie; jak w temacie, czy znacie coś godnego polecenia? Klient szuka efektu "BMW"...W grę wchodzi tylko proszek, wiem, że "malowanie systemowe" oferuje taki efekt. Może jakieś sprawdzone "nakładki" transparentne na zwykły chrom? Pozdrawiam.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Wybór dostawcy lakierniKOMENTARZY: 5ODSŁON: 2001
Witam. Przymierzam się do zakupu urządzeń do lakierni proszkowej: piec(olej), kabina przelotowa dwustanowiskowa, aplikator. Piec 8000mm, malowanie własnej produkcji - ogrodzenia i inne żelastwo. Jakiego producenta polecili by znawcy tematu, na podstawie wyrobionych opninii lub najlepiej doświadczeń
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
pęknięcia KOMENTARZY: 1ODSŁON: 2010
Witam czy spotkał się któryś z kolegów z takim małymi jakby pęknięciami lakieru lub coś w niego uderzyło podobne do igłowania
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
pasywacja bezchromowaKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2013
Którą polecacie (dla stali)? Jak wychodzą badania w komorze solnej (np. dla 800 h)? Pozdrawiam, Stefan
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
OSTATNIO NA FORUM
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...
Wygrzewanie stali
~ adam2
Hej, z doświadczenia wiem, że usługi cieplnej obróbki metalu to nie taka prosta sprawa – trzeba dobrze dobrać metodę do materiału...