• ReklamaA1 - silpol v2

Szukaj

ReklamaB1 - EcoLine 04.2021-12.2025 Bogumiła
    • Inne tematyWĄTKÓW: 644
      • Nakladanie drugiej warstwyKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2414
        ~ Dodany: ponad rok temu

Witam, mam problem z nakladaniem drugiej warsty(przemalunek) elementow malowanych proszkowo w macie. Zdarza sie ze ubite badz z zanieczyszczeniami elementy trzeba poprawic i tu pojawia sie problem, powloka nie jest gladka, wychodza na niej smugi, sa elementy ktore ciezko wygladzic szliwierka ze wzgledu na ich ksztalt i reczne czyszczenie nie daje porzadanego elektu, prosilbym o jakas rade w tym temacie.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
      • Pistolet - ROMER cczy DUREXBIS ??KOMENTARZY: 4ODSŁON: 3531

Witam Nosze się z zamiarem otworzenia lakierni proszkowej. I teraz niestety przyszedł nieco dylemat. Na zakup aplikatora mam około 3 tysiące złotych i zdaje sobie sprawę że nie kupie za to Gemy czy Nordsona. Lakiernia w okolicy która się likwiduje obok mnie ma do sprzedania 2 aplikacje: 1 DUREX APX-3m (2012r) 2 ROMER AP-300 Exclusive (2012r) Obie w cenie około 3 tysiące złotych. Pytałem o możliwość sprawdzenia ich ale niestety sprzedali już piec i nie miałbym gdzie wypalić farby. Zostaje jeszcze możliwość zakupu jakiegoś pistoletu TRYBO lecz z tego co czytałem jest problem z lakierowaniem metalikami a przyznam się że chcę otworzyć usługową lakiernie i nastawiam się w dużej części na lakierowanie felg samochodowych. Co możecie mi doradzić? A może ktoś z Was ma na sprzedanie aplikator do 3,5tysiąca złotych - proszę o kontakt. Z góry dziekuje za jakąkolwiek pomoc. Pomyślności w 2016roku

• Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
      • pęka farba KOMENTARZY: 8ODSŁON: 3102

witam wszystkich. jestem tu nowy i nie wiem nawet czy powielam wątek ale jestem tak załamany, że nawet nie mam siły już szukać podobnych watków. do rzeczy... pęka farba na blaszkach ocynkowanych. Przed malowaniem standardowo są przygotowywane, czyli wytrawiane w kwasie fosforowym,płukane,suszone i dodatkowo wygrzewane w piecu w temp. 180stopni na 15min. Mimo to po wyjściu z pieca SZOK..przełamując blaszkę w pół na próbę farba pęka ;/ szukam po drodze błędu który mógłbym popełnić ale nic nie przychodzi mi do głowy. Może ktoś mi coś doradzi ?? z góry dziękuję

• Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )