- Inne tematyWĄTKÓW: 642
-
"Dziwny" podkład proszkowyKOMENTARZY: 7ODSŁON: 3220
~ Dodany: ponad rok temu
Witam! W firmie wymyślili sobie stosowanie takiego wynalazku: jotun jotapipe AC 1010 jako podkład... Czy można to stosować w taki sposób? Przyznam, że da się to w miarę dobrze nałożyć elektrostatycznie i później utwardzić jak normalną farbę proszkową. Problem pojawia się przy nakładaniu na to właściwej farby, pojawiają się rybie oczka i problemy z krawędziami. Tu karta techniczna tego wynalazku: http://www.jotun.com/Datasheets/Download?url=%2FTDS%2FTDS__16424__Jotapipe%20AC%201010__Pol__PL.pdf
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
sprężarka KOMENTARZY: 7ODSŁON: 2104
Witam Proszę o pomoc w ustaleniu parametrów sprężarki oraz osuszacza do aplikacji Nordsona Encore LT.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
Usuwanie farby z felg alumniowychKOMENTARZY: 2ODSŁON: 1996
Witam znacie jakieś środki do usuwania farby z felg aluminiowych używałem kilka i nic nie pomagają
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Jakiego producenta piecKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2082
Witam Zamierzam zakupić lakirnię proszkowe, piec olejowy o wymiarze komory 4000x1500x2000. Zastanawiam się nad wyborem pieca, komory napylania oraz przygotowania powierzchni z firmy Vismont. Czy ktoś może powiedzieć coś na temat urządzeń tego producenta?. Jeszcze urządzenia z firmy Inżynierskiej Jacek biorę pod uwagę tylko że cena trochę za wysoka. Jaki aplikator do malowania farbami strukturalnym,metalikami, epoksydowymi i do malowania elementów nie standardowych (osłony,skrzynki,felgi, elementy płaskie ) byście polecili. Biorę pod uwagę Wagnera. Czy byłby to odpowiedni wybór, czy może jakiś inny producent. Za pomoc dziękuję
-
Cennik malowaniaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2331
Witam czy istnieją jakieś kalkulatory czy przeliczniki do wyliczenia ilosci m2 malowania proszkowego np. Prosty element a stelaż stolika,czy bardziej skomplikowane elementy
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Lakierowanie wydechu motocyklowego z nierdzewki.KOMENTARZY: 1ODSŁON: 2431
Witam Przyszedł wczoraj do mnie kolega który chce aby pomalować jego wydech z nierdzewki. Wydech jest na nitach więc można go rozebrać na części pierwsze. Lakiernie prowadzę około 2 miesiące i do tej pory lakierowałem głównie felgi samochodowe i stal czarną i nie miałem styczności z nierdzewką. Podpowie ktoś bardziej doświadczony jak to wychodzi i czy wysoka temperatura nie spowoduje pękania farby lub jej odpadania. Dodam że temperatury na rozgrzanym wydechu sięgają nawet 400-600 stopni. Doradzicie.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Przygotowanie powierzchniKOMENTARZY: 0ODSŁON: 1897
Witam. Czy istnieją dobre środki do przygotowania powierzchni przed malowaniem bez zawartości LZO? Czy to nierealne.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Nakladanie drugiej warstwyKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2362
Witam, mam problem z nakladaniem drugiej warsty(przemalunek) elementow malowanych proszkowo w macie. Zdarza sie ze ubite badz z zanieczyszczeniami elementy trzeba poprawic i tu pojawia sie problem, powloka nie jest gladka, wychodza na niej smugi, sa elementy ktore ciezko wygladzic szliwierka ze wzgledu na ich ksztalt i reczne czyszczenie nie daje porzadanego elektu, prosilbym o jakas rade w tym temacie.
OSTATNIO NA FORUM
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...
Wygrzewanie stali
~ adam2
Hej, z doświadczenia wiem, że usługi cieplnej obróbki metalu to nie taka prosta sprawa – trzeba dobrze dobrać metodę do materiału...