• Reklama
    A1 - Kabe 12.02-12.02 Julian

Szukaj

Reklama
    B1 - IGP 2024 Julian
    • Inne tematyWĄTKÓW: 646
      • wklęsłe małe kropki na malowaniu proszkowymKOMENTARZY: 8ODSŁON: 9980
        ~ Dodany: ponad rok temu

Bardzo proszę o pomoc ! Otworzyliśmy malarnię miesiąc temu, lakiernik jest po szkoleniu i co nieco o malowaniu proszkowym wiemy, bo dość długo przygotowywaliśmy się zanim ruszyliśmy z malowaniem. Mamy chemię do wytrawiania i przez ostatni miesiąc wszystko było ok ( malujemy 8 godzin dziennie) aż do zeszłego tygodnia. Po wyjęciu z pieca na elementach malowanych proszkowo są małe KROPKI WKLĘSŁE. Dostawca farb mi podpowiedział i sama wyczytałąm ze mogą to być tzw "rybie oczka" od silikonów i ogólnie tłuszczy w powietrzu lub nie odpowiednio wyczyszczonej powierzchni elementu malowanego. Tylko, że używamy ostrej chemii i nie oszczedzamy na tym ... jak trzeba piaskujemy a od półtorej tygodnia gdzieniegdzie na KAZDYM prawie elemencie mam te kropki wklęsłe ... zrobiłam zdjęcia ale nie wiem czy da się tu wkleić ? Bardzo proszę o pomoc !

• Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
      • "Dziwny" podkład proszkowyKOMENTARZY: 7ODSŁON: 3552

Witam! W firmie wymyślili sobie stosowanie takiego wynalazku: jotun jotapipe AC 1010 jako podkład... Czy można to stosować w taki sposób? Przyznam, że da się to w miarę dobrze nałożyć elektrostatycznie i później utwardzić jak normalną farbę proszkową. Problem pojawia się przy nakładaniu na to właściwej farby, pojawiają się rybie oczka i problemy z krawędziami. Tu karta techniczna tego wynalazku: http://www.jotun.com/Datasheets/Download?url=%2FTDS%2FTDS__16424__Jotapipe%20AC%201010__Pol__PL.pdf

• Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
      • Jakiego producenta piecKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2425

Witam Zamierzam zakupić lakirnię proszkowe, piec olejowy o wymiarze komory 4000x1500x2000. Zastanawiam się nad wyborem pieca, komory napylania oraz przygotowania powierzchni z firmy Vismont. Czy ktoś może powiedzieć coś na temat urządzeń tego producenta?. Jeszcze urządzenia z firmy Inżynierskiej Jacek biorę pod uwagę tylko że cena trochę za wysoka. Jaki aplikator do malowania farbami strukturalnym,metalikami, epoksydowymi i do malowania elementów nie standardowych (osłony,skrzynki,felgi, elementy płaskie ) byście polecili. Biorę pod uwagę Wagnera. Czy byłby to odpowiedni wybór, czy może jakiś inny producent. Za pomoc dziękuję

• Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )