- Inne tematyWĄTKÓW: 644
-
farba-kolor rdzyKOMENTARZY: 2ODSŁON: 6766
~ Dodany: ponad rok temu
Witam. Czy istnieje na rynku farba proszkowa imitująca rdzę?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
samozapłon na lakierni mokrejKOMENTARZY: 5ODSŁON: 4476
Dlaczego suchy pył lakierniczy leżący w rejonie filtrów suchych potrafi ulec samozapłonowi?; to samo dzieje się z pyłem zebranym w lakierni podczas sprzątania; Farba styrenowana z jednej z wytwórni w Dębicy; Czy to oznacza, że producent zastosował w farbie jakieś dziwne składniki, w których nawet po wyschnięciu zachodzi reakcja podczas której powstaje ciepło, wydziela się dym i płomień?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
Temperatura wypalaniaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3801
Cześć koledzy. Mam pytanie, klient dał do malowania materiał z własną farbą proszkową. Trochę byłem zdziwiony, ale wiadomo, on płaci. Jest to mix w macie firmy Inver. Myślę, że tego z Dębicy. I moje małe zdziwienie tem. wypalania 190 C. 15 min. Nie miałem wcześniej doświadczenia z tym producentem, wszystkie kolory tak mają, czy tylko ja tak trafiłem. Producenci zaczynają promować proszki niskotemperaturowe a tu tak ostro i pełne 15 min...
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Szukam srebrnej farby do malowania felgKOMENTARZY: 18ODSŁON: 11639
Szukam ladnej srebrnej farby do malowania felg
- Zobacz wszystkie komentarze ( 18 )
-
ubranie lakiernikaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 4753
na lakierni proszkowej mam sporo włókien z tkanin, zakładam ze część z tych włókien pochodzi z ubrań lakierników (mają ubrania bawełniane) Chce zmienić ubrania na kombinezony lakiernicze niepylące najlepiej wielokrotnego użycia czyli takie, które można prać, możecie coś doradzić ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
ubranie lakiernikaKOMENTARZY: 0ODSŁON: 3584
na lakierni proszkowej mam sporo włókien z tkanin, zakładam ze część z tych włókien pochodzi z ubrań lakierników (mają ubrania bawełniane) Chce zmienić ubrania na kombinezony lakiernicze niepylące najlepiej wielokrotnego użycia czyli takie, które można prać, możecie coś doradzić ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Czarne aluminiumKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3899
Witam !! mam pytanko chciałbym pomalować silnik motocykla który jest aluminiowy i moje pytanie brzmi czym aby silnik oddawał nadal ciepło na zewnątrz? czy pomalowanie nie zmniejszy chłodzenia silnika? pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Nowa lakiernia proszkowaKOMENTARZY: 10ODSŁON: 7385
Witam panowie. Szczerze powiem, od dluzszego czasu czytam systematycznie to forum, gdyz pojawila sie opcja otwarcia lakierni proszkowej, w ktora chcialem zainwestowac. Nie jestem lakiernikiem, lakiernika tylko chce zatrudnic. Mam mnostwo pytan, niewatpliwie uzyskam tutaj na nie odpowiedz! :) 1) Przedmiot zakupu to Piec Romer SLS-450, Kabina lakiernicza KPO-4, oraz aplikator AP-300 Exclusive; wymiary pieca i komory warunkowane sa rozmiarami elementow ktore mielibysmy malowac dla pobliskiego producenta maszyn przemyslowych. Prosze o opinie na temat maszyn/producenta 2) Hala o wymiarach 130m2, 3 otwory na wentylacje Ø 50cm; czy wyposazenie o ktorym mowie w zupelnosci wystarczy mi na uruchomienie uslugi? 3)Producent w ramach zakupu oferuje mi szkolenie, abym mogl zapoznac sie z etapami malowania. Pozdrawiam serdecznie!
- Zobacz wszystkie komentarze ( 10 )
OSTATNIO NA FORUM
Skup farb proszkwych
~ Grabb
@nicovpl temat aktualny, zapraszam do kontaktu
Otwarcie lakierni proszkowej - poszukiwani dostawcy
~ Matejas30
Spróbuj Lakiernia 420 .Właściciel młody ale wiedzą przewyższa niejednego starego zarówno w proszkach jak i przygotowaniu...
Jaki program do obsługi lakiernii
~ Darek
Zapraszam do zapoznania się z systemem Lakiernia Manager https://www.bit-soft.pl/pl/oprogramowanie/lakiernia-proszkowa System jest...
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.