• Reklama
    A1 - eko color 08.11-31.12.2025 Julian

Szukaj

Reklama
    B1 tiger-coating 18.08.2022-24.01.2023 Julian przedłużony do końca 2025
    • Inne tematyWĄTKÓW: 644
      • samozapłon na lakierni mokrejKOMENTARZY: 5ODSŁON: 4476
        ~ Dodany: ponad rok temu

Dlaczego suchy pył lakierniczy leżący w rejonie filtrów suchych potrafi ulec samozapłonowi?; to samo dzieje się z pyłem zebranym w lakierni podczas sprzątania; Farba styrenowana z jednej z wytwórni w Dębicy; Czy to oznacza, że producent zastosował w farbie jakieś dziwne składniki, w których nawet po wyschnięciu zachodzi reakcja podczas której powstaje ciepło, wydziela się dym i płomień?

• Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
      • Temperatura wypalaniaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3801

Cześć koledzy. Mam pytanie, klient dał do malowania materiał z własną farbą proszkową. Trochę byłem zdziwiony, ale wiadomo, on płaci. Jest to mix w macie firmy Inver. Myślę, że tego z Dębicy. I moje małe zdziwienie tem. wypalania 190 C. 15 min. Nie miałem wcześniej doświadczenia z tym producentem, wszystkie kolory tak mają, czy tylko ja tak trafiłem. Producenci zaczynają promować proszki niskotemperaturowe a tu tak ostro i pełne 15 min...

• Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
      • ubranie lakiernikaKOMENTARZY: 1ODSŁON: 4753

na lakierni proszkowej mam sporo włókien z tkanin, zakładam ze część z tych włókien pochodzi z ubrań lakierników (mają ubrania bawełniane) Chce zmienić ubrania na kombinezony lakiernicze niepylące najlepiej wielokrotnego użycia czyli takie, które można prać, możecie coś doradzić ?

• Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
      • ubranie lakiernikaKOMENTARZY: 0ODSŁON: 3584

na lakierni proszkowej mam sporo włókien z tkanin, zakładam ze część z tych włókien pochodzi z ubrań lakierników (mają ubrania bawełniane) Chce zmienić ubrania na kombinezony lakiernicze niepylące najlepiej wielokrotnego użycia czyli takie, które można prać, możecie coś doradzić ?

• Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
      • Nowa lakiernia proszkowaKOMENTARZY: 10ODSŁON: 7385

Witam panowie. Szczerze powiem, od dluzszego czasu czytam systematycznie to forum, gdyz pojawila sie opcja otwarcia lakierni proszkowej, w ktora chcialem zainwestowac. Nie jestem lakiernikiem, lakiernika tylko chce zatrudnic. Mam mnostwo pytan, niewatpliwie uzyskam tutaj na nie odpowiedz! :) 1) Przedmiot zakupu to Piec Romer SLS-450, Kabina lakiernicza KPO-4, oraz aplikator AP-300 Exclusive; wymiary pieca i komory warunkowane sa rozmiarami elementow ktore mielibysmy malowac dla pobliskiego producenta maszyn przemyslowych. Prosze o opinie na temat maszyn/producenta 2) Hala o wymiarach 130m2, 3 otwory na wentylacje Ø 50cm; czy wyposazenie o ktorym mowie w zupelnosci wystarczy mi na uruchomienie uslugi? 3)Producent w ramach zakupu oferuje mi szkolenie, abym mogl zapoznac sie z etapami malowania. Pozdrawiam serdecznie!

• Zobacz wszystkie komentarze ( 10 )