- Inne tematyWĄTKÓW: 642
-
cynki KOMENTARZY: 9ODSŁON: 4196
~ Dodany: ponad rok temu
Szukam informacji, jak można sprawdzić cynk galwaniczny przed położeniem lakieru?(przyczepność) Wizualnie jest trudno, a po polakierowaniu już jest za późno.Chodzi o pękanie farby.Chemia, farba, wygrzewanie jest ok. Malując w jednym cyklu na jednym farba odskakuje, na drugim nie.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
lakier proszkowy pod metalizacjęKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3411
na blachę stalową szukam lakieru proszkowego (może być klar), który potem będzie przykryty metalizacją próżniową; lakier musi dać gładką powierzchnię i mieć wysoki połysk
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
kupiłem Karcher i wannę - jak zabezpieczać aluminium,stal i ocynkKOMENTARZY: 7ODSŁON: 5400
Kupiłem używany Karcher HDS z podgrzewaniem i wannę z kwasówki ale bez grzałek. Maluję aluminium, stal czarną ,ocynkowane ogrodzenia , obróbki dachowe z blachy ocynkowanej hutniczo i odlewy ze Znalu - czyli wszystkie metale i stopy. Czy jest jeden wspólny proces przygotowania powierzchni?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
farba polimerowaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4216
witam mam pytanie czy ktoś z was koledzy i koleżanki zna firmę która produkuje farbę polimerowa?oprócz firmy evonik i arkema.moze ktos ma do odsprzedania większa ilość takiej farby proszę o kontakt mój e-mail robert76-28@tlen.pl.pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
mikrogazowanie na powierzchni lakierowanejKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3479
Witam. Mam taki problem: Po skończeniu lakierowania po około godzinie na powierzchni tworzą się mikropęcherzyki, które wyglądają na całości powierzchni jak półmat. Lakieruję elektrostatycznie farbami poliuretanowymi 2K. Podkład + lakier. Dziwne,że takie plamy nie występują na całej powierzchni. Proszę o pomoc.
-
ZŁOTY NIEBIESKI MALINOWY BROKATKOMENTARZY: 5ODSŁON: 5224
Poszukuję firmy która sprzedaje złoty , malinowy i niebieski brokat do farb proszkowych lub miejsca gdzie je można kupić:)? Czy ktoś wie i chce mi pomóc:)? Pozdrawiam WŁODEK
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
farba-kolor rdzyKOMENTARZY: 2ODSŁON: 6677
Witam. Czy istnieje na rynku farba proszkowa imitująca rdzę?
-
samozapłon na lakierni mokrejKOMENTARZY: 5ODSŁON: 4387
Dlaczego suchy pył lakierniczy leżący w rejonie filtrów suchych potrafi ulec samozapłonowi?; to samo dzieje się z pyłem zebranym w lakierni podczas sprzątania; Farba styrenowana z jednej z wytwórni w Dębicy; Czy to oznacza, że producent zastosował w farbie jakieś dziwne składniki, w których nawet po wyschnięciu zachodzi reakcja podczas której powstaje ciepło, wydziela się dym i płomień?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
OSTATNIO NA FORUM
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...
Wygrzewanie stali
~ adam2
Hej, z doświadczenia wiem, że usługi cieplnej obróbki metalu to nie taka prosta sprawa – trzeba dobrze dobrać metodę do materiału...