- Inne tematyWĄTKÓW: 644
-
VISMONT - szukam opinii na temat tej firmyKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4663
~ Dodany: ponad rok temu
WItam, rozglądam się za dostawcą sprzętu dl lakierni proszkowe i chciałbym zasięgnąć waszej opinii na temat firmy VISMONT strona online to www.vismont.pl. Proszę o informacje na temat posiadanej przez nich wiedzy i jakości oferowanych urządzeń. pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
cynkiKOMENTARZY: 0ODSŁON: 3048
Dziękuje za odpowiedzi. Problem jest następujący: w jednym cylku mogę polakierować kilka tys.elementów,cykl tzn.myjka automatyczna (fosforanowanie żelazowe)temperatura, stężęnie takie same, wygrzewanie takie same, grubośc lakieru (automat)100 mikronów wszędzie,(farba górna półka) wypalanie 200 st-18 min ( rozkład tem. sprawdzony) i na jednym elemencie farba pęka po zgięciu ( tak wyginam je, zresztą klient wyrywkowo też ) na niektórym pod wpływem uderzenia farba odpryskuje, a kolejny jest dobry.(wiszą w odstępach 5 cm.)W większości 90% jest OK. Robimy to od 5 lat ( tak samo) i problem pojawił się w tym roku.Wykluczyłem wszystkie błędy procesu technologicznego gdyż gdyby coś było źle to wszystkie elementy były by złe a tak nie jest. Przypuszczam że coś jest z cynkiem , gdyż są różne odcienie cynku,(żółte,matowe , błyszczące, chropowate i głatkie) i o ile po odcieniach łatwo można sprawdzić po polakierowaniu i wyeliminować błąd to dochodzi jeszcze zleżałość elementów (nie które były cynkowane kilka miesiecy wstecz i magazynowane)pomieszane z teraźniejszymi ( przez klienta)i jeszcze na dodatek klient współpracuje z kilkoma cynkowniami.Dlatego szukam możliwości sprawdzenia jakości cynku przed polakierowaniem w celu stwierdzenia :sory ale tej dostawy nie polakierujemy gdyż ... Po polakierowaniu odpowiedzialność ponoszę ja, a jak wiadomo proces jest złożony -klient-cynkownia- lakiernia i w obecnej chwili polegam tylko na zaufaniu
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
cynki KOMENTARZY: 9ODSŁON: 4282
Szukam informacji, jak można sprawdzić cynk galwaniczny przed położeniem lakieru?(przyczepność) Wizualnie jest trudno, a po polakierowaniu już jest za późno.Chodzi o pękanie farby.Chemia, farba, wygrzewanie jest ok. Malując w jednym cyklu na jednym farba odskakuje, na drugim nie.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
lakier proszkowy pod metalizacjęKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3473
na blachę stalową szukam lakieru proszkowego (może być klar), który potem będzie przykryty metalizacją próżniową; lakier musi dać gładką powierzchnię i mieć wysoki połysk
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
kupiłem Karcher i wannę - jak zabezpieczać aluminium,stal i ocynkKOMENTARZY: 7ODSŁON: 5500
Kupiłem używany Karcher HDS z podgrzewaniem i wannę z kwasówki ale bez grzałek. Maluję aluminium, stal czarną ,ocynkowane ogrodzenia , obróbki dachowe z blachy ocynkowanej hutniczo i odlewy ze Znalu - czyli wszystkie metale i stopy. Czy jest jeden wspólny proces przygotowania powierzchni?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
farba polimerowaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4282
witam mam pytanie czy ktoś z was koledzy i koleżanki zna firmę która produkuje farbę polimerowa?oprócz firmy evonik i arkema.moze ktos ma do odsprzedania większa ilość takiej farby proszę o kontakt mój e-mail robert76-28@tlen.pl.pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
mikrogazowanie na powierzchni lakierowanejKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3547
Witam. Mam taki problem: Po skończeniu lakierowania po około godzinie na powierzchni tworzą się mikropęcherzyki, które wyglądają na całości powierzchni jak półmat. Lakieruję elektrostatycznie farbami poliuretanowymi 2K. Podkład + lakier. Dziwne,że takie plamy nie występują na całej powierzchni. Proszę o pomoc.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
ZŁOTY NIEBIESKI MALINOWY BROKATKOMENTARZY: 5ODSŁON: 5320
Poszukuję firmy która sprzedaje złoty , malinowy i niebieski brokat do farb proszkowych lub miejsca gdzie je można kupić:)? Czy ktoś wie i chce mi pomóc:)? Pozdrawiam WŁODEK
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
OSTATNIO NA FORUM
Skup farb proszkwych
~ Grabb
@nicovpl temat aktualny, zapraszam do kontaktu
Otwarcie lakierni proszkowej - poszukiwani dostawcy
~ Matejas30
Spróbuj Lakiernia 420 .Właściciel młody ale wiedzą przewyższa niejednego starego zarówno w proszkach jak i przygotowaniu...
Jaki program do obsługi lakiernii
~ Darek
Zapraszam do zapoznania się z systemem Lakiernia Manager https://www.bit-soft.pl/pl/oprogramowanie/lakiernia-proszkowa System jest...
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.