- Inne tematyWĄTKÓW: 642
-
jaki czas bezbarwnyKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2675
~ Dodany: ponad rok temu
witam wszystkich koledzy ile czasu grzejecie felgi po bezbarwnym na kartonie jest napisane 170C przez 10min ale czy to jest dla blachy 1mm? czyy akurat bezbarwnego to nie dotyczy i tyle im wystarczy??? podzrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Farby do kataforezyKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3099
Producenci farb do kataforezy i dostępne kolory?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
ForaKOMENTARZY: 5ODSŁON: 3072
Witam czy mogli byście mi dać namiary na inne fora związane z lakierowaniem proszkowym. Tu przeczytałem już większość tematów a chciałem poszerzyć swoją wiedzę.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
Przygotowanie podłoża i dobór farby do bramy ocynkowanejKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2879
witam serdecznie . mieszkam w Hiszpanii i przygotowujemy lokal do otworzenia warsztatu samochodowego. Problemem jest brama tego lokalu która jest ocynkowana i w niektórych miejscach wdziera się rdza.Planujemy ją pomalować i zastanawiamy się jak tego dokonać i jak ją wcześniej przygotować. Brama jest nawija o wysokości 5 metrów i szerokości 4,5 metra. Proszę o pomoc
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
podstawy lakierowaniaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2971
Witam wszystkich! Planuje renowacje motoroweru Romet Ogar 200. Między innymi chciałbym położyć nowy lakier. Pytając u lakiernika zrobiłby mi to cenie około 500 zł. Zastanawiałem się czy nie podjąc sie samemu takiej roboty. Mam dostep do spręzarki i pistoletu. Jakie farby są potrzebne by nałozyc taki lakier jak jest na autach?
-
Kurs lakiernika proszkowegoKOMENTARZY: 9ODSŁON: 10153
Czy wiecie może gdzie można zrobić kurs na lakiernika proszkowego? Pytałem się w szkole lakierni proszkowej w Łodzi, ale niestety mają długie terminy, a mi zależy na czasie. Może znacie jakieś inne miejsca gdzie można zrobić taki kurs.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
wanna ultradzwiekowaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2859
Witam zamierzam kupić wannę do usuwania powłok lakierniczych i teraz moje pytanie czy ultradźwięki wspomogą ten proces czy to wyrzucenie pieniędzy w błoto.
-
Aplikator do malowania proszkowegKOMENTARZY: 21ODSŁON: 14346
Witam. Chciałbym usłyszeć wasze opinie na temat aplikatora ROMER AP-300. Mogę go mieć w dobrej cenie (kilka razy był użyty). Jestem początkujący i nie stać mnie na razie na aplikatory GEMA czy Nordson.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 21 )
OSTATNIO NA FORUM
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...
Wygrzewanie stali
~ adam2
Hej, z doświadczenia wiem, że usługi cieplnej obróbki metalu to nie taka prosta sprawa – trzeba dobrze dobrać metodę do materiału...