- Inne tematyWĄTKÓW: 642
-
Lakier strukturalny - malowanie natryskoweKOMENTARZY: 5ODSŁON: 6211
~ Dodany: ponad rok temu
Witam Chciałbym pomalować konstrukcję spawaną ze śladami szlifowania oraz drobnymi uszkodzeniami. Wiem, że wiele producentow maszyn stosuje powłoki maskujące takie właśnie uszkodzenia, rysy itp. Powłoka ma strukturę drobnoziarnistą lub skórki pomarańczy a nawet spotkałem się ze strukturą podobną do zamszu. Z malowaniem proszkowym nie ma problemu bo są farby strukturalne ale nie mam możliwości pomalowania proszkowego ponieważ konstrukcja ma ponad 12m i waży 2 tony co nieco utrudnia włożenie do pieca:). Czy zna któś sposób na uzyskanie takiej struktury pistoletem? Z góry dziękuję za pomoc
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
Malowanie proszkowe stali nierdzewnejKOMENTARZY: 9ODSŁON: 17265
Witam, Mam pytanie dotyczace malowania proszkowego stali nierdzewnej, czy potrzebne są jakieś specjalne farby czy zwykły poliester, czy można jeszcze pomalować podkładem wysokocynkowym. Stal bedzie potraktowana śrutem do Sa2. Chodzi wytrzymałość w środowisku C5, dlatego klient chce pomalować stal nierdzewną
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
lakierowanie na mokro myjkaKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2752
Witam, poszukuje myjki do pistoletu lakierniczego, w granicach do 12 tys zł
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Grubosc lakieru w mazdzieKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2815
Witam Dostalem taki wynik pomiaru grubosci lakieru w mazdzie. http://imm.io/1akzh Czy wg was samochod jest po stluczce ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
RomekKOMENTARZY: 8ODSŁON: 3720
Witam. Jak uważacie, czy do mycia elementów wielkości max 1,2x0,7x0,5 o nieskomplikowanym kształcie i bez zakamarków, ale o dość dużym zanieczyszczeniu będzie lepsza myjka natryskowa czy ultradźwiękowa?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
chrom proszkowyKOMENTARZY: 13ODSŁON: 5847
witam wszytkich morze ktoś polecić jakiś efektowny chrom -farba proszkowa????
- Zobacz wszystkie komentarze ( 13 )
-
usowanie lakieruKOMENTARZY: 12ODSŁON: 4835
Witam możecie mi polecić jakiś środek do usuwania lakieru proszkowego. Do tej pory używałem środka na dichlorometanie był tani ale wsiąka w warstwę proszku.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
-
AplikacjaKOMENTARZY: 20ODSŁON: 5094
Czy ktoś z was ma aplikator AP 300 firmy Romer z tego roku? Podobno te nowe pistolety co mają malują jak Gema
- Zobacz wszystkie komentarze ( 20 )
OSTATNIO NA FORUM
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...
Wygrzewanie stali
~ adam2
Hej, z doświadczenia wiem, że usługi cieplnej obróbki metalu to nie taka prosta sprawa – trzeba dobrze dobrać metodę do materiału...