- Inne tematyWĄTKÓW: 646
-
NABER-to już koniecKOMENTARZY: 6ODSŁON: 3217
~ Dodany: ponad rok temu
Podobno firma NABER zbankrutowała, wie ktoś może czy to prawda. Czasami coś tam kupujemy bo niska cena ale jakość pozostawia wiele do zyczenia, brak stabilności. Słyszałem, że właśnie przez to mają kłopoty i są bliscy bankructwa
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
Farby Proszkowe CWS Powder Coastings KOMENTARZY: 21ODSŁON: 10335
Poszukuje opinii o farbach proszkowych firmy CWS Powder Coastings .Dostałem dość ciekawą ofertę cenową,lecz chciałbym się dowiedzieć o jakości tych farb .Ktoś korzysta lub korzystał z usług tej firmy ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 21 )
-
Szukam lakierniKOMENTARZY: 15ODSŁON: 9185
Witam wszystkich, Szukam lakierni proszkowej do realizacji dużych zleceń, około 1 paleta/tyg.(części do maszyn - nieduże) ale wymaganiem jest przygotowanie powierzchni - fosforanowanie cynkowo-manganowe. Czy jest ktoś zainteresowany współpracą, stałe zlecenia.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 15 )
-
dom: kompresor + pistoletKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2905
Kochani szukam na potrzeby domu jednorodzinnego kompresora z końcówkami. Budżet to 500zł. Na elktrodzie prowadzę dyskusję pod tym linkiem: http://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=12624369#12624369 Ktoś doradza mi napewno dobrze ale droższe zestawy. Naprawdę nie pomaluję ogrodzenia pistoletem z wężykiem spiralnym + np. kompresorem Black/decker np. model CP2525S ? Takich o wiele tańszych zestawów z pistoletem na Allegro jest odgroma. Podpowiedzcie czy moja propozycja mi wystarczy?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
fluorescencyjne farby proszkoweKOMENTARZY: 8ODSŁON: 4638
Czy ktos z was spotkał się z fluorescencyjnymi farba proszkowymi nie interesują mnie jaskrawe kolory tylko takie co w nocy zaczynają świecić.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
Chemia do usuwania farby proszkowej z felg.KOMENTARZY: 3ODSŁON: 3935
Witam. Poszukuje chemii do usuwania farb proszkowych z felg samochodowych przez zanurzenie.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Uszkodzenie powłoki lakieru proszkowego laserem CO2KOMENTARZY: 4ODSŁON: 4725
Witam, Może ktoś spotkał się już z takim problemem i będzie umiał odpowiedzieć na moje pytanie. Element z blachy stalowej czarnej grubości 1mm pomalowany farbą proszkową gładką poddano grawerowaniu laserem CO2. Laser graweruje wiązką podczerwieni. Po grawerowaniu farba odchodzi płatami z powierzchni blachy. Można ją zrywać paznokciami. Czy jest to tylko przypadek i powłoka była źle nałożona, źle wypalona w piecu, czy światło podczerwone powoduje uszkodzenie powłoki na całym detalu? Element wielkości 150x500 mm. Na środku wygrawerowany napis 15x100mm. Powłoka zrywa się nie tylko w miejscu grawerowania ale na całej powierzchni blachy
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
odpad farby proszkowejKOMENTARZY: 27ODSŁON: 8728
witam.. taka sytuacja: od razu zaznaczam że TRIBO maluję różne wyroby, od profili 10x20mm do wyrobów z drutu (na których ciężko jest określić powierzchnię).. pytanie moje dotyczy uzyskiwanego odpadu: -dla pierwszego wyrobu wychodzi około 5-6% (maluję na około 50% możliwości pistoletów) -dla drugiego wyrobu wychodzi około 15% (maluję blisko 100% możliwości pistoletów) czy taka różnica jest dopusczalna?? czy może powinienem kombinować z cyklonem (w jakikolwiek sposób)??
- Zobacz wszystkie komentarze ( 27 )

OSTATNIO NA FORUM
Otwarcie lakierni proszkowej - poszukiwani dostawcy
~ Arthur
Witam! Dostawców farb proszkowych (wszystkich kolorów z palety RAL) oraz chemii do przygotowania metalu do lakierowania znajdziesz na...
Jaki pistolet zaprawkowy.
~ Arthur
Cześć! Wybierz Iwatę Air-Gunsa AZ4. Do srebrnego metalika jest bezkonkurencyjna: technologia HTE-S zapewnia najbardziej miękki...
Skup farb proszkwych
~ Ciawka
Witam Rowniez moge oddac farby z komory najczesciej czarna i antracyt za darmo. Mam tez troche kolorow, ktore zostaly mi po wiekszych...
Skup farb proszkwych
~ Grabb
@nicovpl temat aktualny, zapraszam do kontaktu
Otwarcie lakierni proszkowej - poszukiwani dostawcy
~ Matejas30
Spróbuj Lakiernia 420 .Właściciel młody ale wiedzą przewyższa niejednego starego zarówno w proszkach jak i przygotowaniu...