- Inne tematyWĄTKÓW: 642
-
fluorescencyjne farby proszkoweKOMENTARZY: 8ODSŁON: 4400
~ Dodany: ponad rok temu
Czy ktos z was spotkał się z fluorescencyjnymi farba proszkowymi nie interesują mnie jaskrawe kolory tylko takie co w nocy zaczynają świecić.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
Chemia do usuwania farby proszkowej z felg.KOMENTARZY: 3ODSŁON: 3691
Witam. Poszukuje chemii do usuwania farb proszkowych z felg samochodowych przez zanurzenie.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Uszkodzenie powłoki lakieru proszkowego laserem CO2KOMENTARZY: 4ODSŁON: 4425
Witam, Może ktoś spotkał się już z takim problemem i będzie umiał odpowiedzieć na moje pytanie. Element z blachy stalowej czarnej grubości 1mm pomalowany farbą proszkową gładką poddano grawerowaniu laserem CO2. Laser graweruje wiązką podczerwieni. Po grawerowaniu farba odchodzi płatami z powierzchni blachy. Można ją zrywać paznokciami. Czy jest to tylko przypadek i powłoka była źle nałożona, źle wypalona w piecu, czy światło podczerwone powoduje uszkodzenie powłoki na całym detalu? Element wielkości 150x500 mm. Na środku wygrawerowany napis 15x100mm. Powłoka zrywa się nie tylko w miejscu grawerowania ale na całej powierzchni blachy
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
odpad farby proszkowejKOMENTARZY: 27ODSŁON: 8384
witam.. taka sytuacja: od razu zaznaczam że TRIBO maluję różne wyroby, od profili 10x20mm do wyrobów z drutu (na których ciężko jest określić powierzchnię).. pytanie moje dotyczy uzyskiwanego odpadu: -dla pierwszego wyrobu wychodzi około 5-6% (maluję na około 50% możliwości pistoletów) -dla drugiego wyrobu wychodzi około 15% (maluję blisko 100% możliwości pistoletów) czy taka różnica jest dopusczalna?? czy może powinienem kombinować z cyklonem (w jakikolwiek sposób)??
- Zobacz wszystkie komentarze ( 27 )
-
Pulver PolskaKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3314
Jaki u nich macie rabat ?? mówią że nie dają a dają! Ściemniają że tylko przy dużych ilościach.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
Mieszalnik do farb Cabo Mix Space 490KOMENTARZY: 0ODSŁON: 2770
Witam. Poszukuję instrukcji obsługi do mieszalnika Cabo Mix Space 490. A dokładniej części dotyczącej rodzajów programów mieszania.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Baranki po położeniu lakieru perlowego.KOMENTARZY: 0ODSŁON: 2602
Witam, Pomalowałem dzisiaj plastiki lakierem perłowym i są takie lekkie baranki. I tutaj moje pytanie jak je usunąc po wyschnięciu lakieru ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Spark KronosKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3183
Witam chciałbym spytać czy ktoś z forum ma aplikator Spark Kronos interesują mnie tylko opinie tych co go używają i w miare możliwości chętnie bym podjechał do kogoś najlepiej ze śląskiego zobaczyć na żywo jak to maluje. Z góry dzięki za odpowiedź
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
OSTATNIO NA FORUM
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...
Wygrzewanie stali
~ adam2
Hej, z doświadczenia wiem, że usługi cieplnej obróbki metalu to nie taka prosta sprawa – trzeba dobrze dobrać metodę do materiału...