- Inne tematyWĄTKÓW: 644
-
Wyciąg anty-wybuchowy konieczność?KOMENTARZY: 13ODSŁON: 10500
~ Dodany: ponad rok temu
Pytanie odnośnie wyciągu wszystkie firmy chwalą się właściwościami anty-wybuchowymi ich komór lakierniczych ... czy w przypadku gdy wyciag z komory to rura o długości 2,5metra wychodząca na zewnątrz pomieszczenia z takim wyciągiem na końcu rury : http://allegro.pl/wyciag-wentylator-i3539774660.html nadal możemy mówić o grożbie wybuchu ? Czy chodzi tu o silniki że zastosowany przez producentów komur komutatorowe silniki iskrzą a mój silnik klatkowy asynchroniczny nie ma żadnych "skoków" prądu czy przyczyna tych "wybuchów" leży w czyms innym ? Może to że w moim przypadku stalowy wirnik może uderzyć o obudowe i wytworzyc iskry, ale co on zapali co wybuchnie skoro proszek to zmienilony plastik ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 13 )
-
Oddymianie w piecu proszkowym... jak ?KOMENTARZY: 4ODSŁON: 5652
Witam, buduję swoją mała lakiernię proszkową. Kupiłem piec do polimeryzacji jednak nie ma on oddymiania wystają jedynie 2 rury połączone u góry w jedną w sufitowej częsci pieca i tutaj kilka pytań: 1)Jaka jest zasada działania oddymiania ? 2)Co ile czasu ma działać to "oddymianie" 3)Jak to zbudować Ogólnie czekam na pomoc przy wykonaniu tego elementu. Dodatkowo : Czy w piecu wystaczy mały wiatraczek napędzany silnikiem do obiegu powietrza ? Czy stare grzałki z w tym piecu są czegoś warte ? Rozgrzanie do temp 160 stopni trwa prawie godzine ... Czy jak wyłożę środek blachą ocynkowaną żeby zrobić go bardziej higenicznym to moc grzewcza jeszcze bardziej się pogorszy ? Czekam na pomoc Z góry dziękuje i pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
Piec do polimeryzacjiKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2968
Witam wszystkich na forum, mam do was nastepujace pytanie: planuje ze wzgledu na koszty zbudowac piec do lakierni proszkowej o wymiarach roboczych 1200x1600x3000 - oczywiscie z wymuszonym obiegiem. Czy ktos z was budowal juz podobny piec i jest mi w stanie pomóc? Mam na mysli projekt, lub ewentualne jego wykonanie. Bede wdzieczny za pomoc. Tomek Kontakt: orient-power@o2.pl
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
ODCIAG PYŁU Z PIASKOWANIAKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3306
witam, koledzy poszukuje odciagu pyłu z piaskowania, pomieszczenie około 200m3 lub cały obieg zamkniety najlepiej uzywany, jakies komory całe gotowe firma poczatkujaca wiec szukamy uzywek ale jak ktos ma namiar na producenta nowych to tez poprosze, pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
plastik proszkiemKOMENTARZY: 6ODSŁON: 4459
Witam, czy znacie kogoś kto by malował plastik proszkiem?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
Przebudowa cyklonuKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2696
Witam.. Czy ktoś z was jest w stanie powiedzieć czy taka przebudowa cyklonu ma sens?? Chodzi o wydłużenie rury wyciągu.. W celu zmniejszenia odpadu farby, mi osobiście wydaje się, że mogłoby to pomóc ale szukam innego zdania.. Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
NABER-to już koniecKOMENTARZY: 6ODSŁON: 3044
Podobno firma NABER zbankrutowała, wie ktoś może czy to prawda. Czasami coś tam kupujemy bo niska cena ale jakość pozostawia wiele do zyczenia, brak stabilności. Słyszałem, że właśnie przez to mają kłopoty i są bliscy bankructwa
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
Farby Proszkowe CWS Powder Coastings KOMENTARZY: 21ODSŁON: 9976
Poszukuje opinii o farbach proszkowych firmy CWS Powder Coastings .Dostałem dość ciekawą ofertę cenową,lecz chciałbym się dowiedzieć o jakości tych farb .Ktoś korzysta lub korzystał z usług tej firmy ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 21 )
OSTATNIO NA FORUM
Jaki program do obsługi lakiernii
~ Darek
Zapraszam do zapoznania się z systemem Lakiernia Manager https://www.bit-soft.pl/pl/oprogramowanie/lakiernia-proszkowa System jest...
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...