- Inne tematyWĄTKÓW: 646
-
RAL od różnych poducentowKOMENTARZY: 8ODSŁON: 4799
~ Dodany: ponad rok temu
Witam, czy spotkaliście się z taką sytuacją,że ten sam RAL(np.9011) od dwóch róznych dostawców różnił się odcieniem
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
piec olejowy od libry KOMENTARZY: 3ODSŁON: 3563
Witam zamierzam kupic malarnie proszkowa piec na oloej w firmie libra.Prosze o opinie tego pieca czy warto?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
maskowanie elementowKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2595
Witam‼ prosilbym a przedstawienie środków i metod maskowania elementow których nie powinno sie malować czyli np miejsca pod lozyskowanie pod supporty w ramach rowerowych motocyklowych itp znalazlem kilku producentów taśm maskujacych ale wole polegać na opiniach kolegow z branży. Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
adaptacja chłodniKOMENTARZY: 8ODSŁON: 3470
Witam. Mam zamiar jak wielu z Was zbudować piec do polimeryzacji. Pomyślałem o adaptacji i odpowiednich przeróbkach chłodni samochodowej na piec. Proszę o opinie. Może już ktoś to zrobił albo przynajmniej planował. Prosze o konstruktywne podpowiedzi "za" i "przeciw".
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
Przygotowanie powierzchni przed proszkiemKOMENTARZY: 12ODSŁON: 8963
Witam, Chcę pomalować kilka rzeczy proszkowo, posiadam już aplikator elektrostatyczny oraz piec do wypalania, a także zakupiłem farbę proszkową. Mam do malowania felgi samochodowe oraz ramy motocyklowe, potrzebuje dorady w procesie mycia takich elementów. Będzie z nich usunięty lakier za pomocą piaskowania, lecz co potem? Trzeba kupić jakąś chemię aby to oczyścić i np. fosforanować jeszcze potem? Czy po piaskowaniu wystarczy zwykłe odtłuszczenie np. benzyna ekstrakcyjną? Piec ani aplikator nie kupiony od żadnego "znanego producenta" także nie mam się do kogo zgłosić o taką poradę. Z góry dziękuję za pomoc, Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
-
malowanie pokrywy zaworów KOMENTARZY: 3ODSŁON: 5944
Witam, chciałem się spytać czy są jakieś przeciwwskazania do malowania bądź piaskowania pokryw zaworów od samochodów? Chodzi o to że są one wykonane z jakiegoś stopu magnesu?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Piec do felgKOMENTARZY: 4ODSŁON: 3507
Witam. Zbudowałem sobie mały piec typowo do wypalania felg i małych detali z racji oszczedności zeby dużego nie grzac za kazdym razem jak mam małe pierdołki do malowania i usprawnienia malarni tzn małe do małego duże do duzego i płynniej to idzie w założeniu. Teraz moje pytanie : Piec ma wymiary 60x70x150 jest to wymiar roboczy konstrukcja pionowa. Gdzie grzałki ? do góry i termoobieg z drugiej strony mały piec wystarczy grawitacyjnie ? Wąski a wysoki i dlatego mam problem. Może ktos ma podobne wymiary i poradzi swoje rozwiązanie. Pozdrawiamy Big projects
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
Ilość zuzytej farbyKOMENTARZY: 7ODSŁON: 3353
Mam wielką prosbę do Was. W jaki sposób mam obliczyć jaką ilość farby (malowanie proszkowe)zużywam na detal.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )

OSTATNIO NA FORUM
Otwarcie lakierni proszkowej - poszukiwani dostawcy
~ Arthur
Witam! Dostawców farb proszkowych (wszystkich kolorów z palety RAL) oraz chemii do przygotowania metalu do lakierowania znajdziesz na...
Jaki pistolet zaprawkowy.
~ Arthur
Cześć! Wybierz Iwatę Air-Gunsa AZ4. Do srebrnego metalika jest bezkonkurencyjna: technologia HTE-S zapewnia najbardziej miękki...
Skup farb proszkwych
~ Ciawka
Witam Rowniez moge oddac farby z komory najczesciej czarna i antracyt za darmo. Mam tez troche kolorow, ktore zostaly mi po wiekszych...
Skup farb proszkwych
~ Grabb
@nicovpl temat aktualny, zapraszam do kontaktu
Otwarcie lakierni proszkowej - poszukiwani dostawcy
~ Matejas30
Spróbuj Lakiernia 420 .Właściciel młody ale wiedzą przewyższa niejednego starego zarówno w proszkach jak i przygotowaniu...