- Inne tematyWĄTKÓW: 642
-
Rysy na czarnymKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2717
~ Dodany: ponad rok temu
Witam, mam problem z czarnym kolorem... Lakierownie Podkład Czarny Bezbarwny PPG Dual gdy chce przetrzec jakiś kurz pyłek czy to szmatką czy papierowym ręczniczkiem odrazu powstają małe ryski na feldze, przecierajac ją np. o montażu opony mam odrazu całą porysowaną nie są to wielkie rysy ale rażą oczy, w czym tkwi problem ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Piec(zakopcone wnętrze)KOMENTARZY: 6ODSŁON: 3339
Czy jedynym powodem zakopconego wnętrza pieca będzie uszkodzony wymiennik ciepła ?Jakie są jeszcze objawy uszkodzonego wymiennika?Co jakiś czas pojawia się dym wewnątrz nawet.Rurą odprowadzającą opary z wypalania farby też czasem dym idzie .I czuć jakby spalony opał .Piec mam oczywiście na olej opałowy .
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
Zaiweszki, wieszanie detaliKOMENTARZY: 5ODSŁON: 3137
Witam! Mam pytanie odnośnie mocowania elementów gotowych juz do napytania. Chodzi mi głównie o felgi alu/stal dotychczas mocowałem drutem po obwodzie i nawet ładnie prosto wisiały ale w miejscu przylegania drutu albo powstaje zgrubienie prochu albo sie nie domaluje a bądz co bądz to wada. Na YT widziałem, mocowania w miejscu wentyla i tu pytanie czy wystarczy zwykły stożek i gotowe czy jest jakieś miejsce gdzie kupie gotowe mocowania tego typu ? Chce poprostu zdrowo podejśc do klienta i wykonac usługę w pełni profesionalnie dlatego pytam Was jako starych wyjadaczy bo ja niestety dopiero zaczynam. Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
triboKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2797
witam wszystkich dopiero zaczynam malowac i mam problem maluje tylko felgi problem polega na tym ze farba nie chce mi sie łapac w trudno dostępnych miejscach.odrazu mówie ze mam felge napewno uziemioną maluje elektro moze lepiej w tribo będzie???
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
RAL od różnych poducentowKOMENTARZY: 8ODSŁON: 4415
Witam, czy spotkaliście się z taką sytuacją,że ten sam RAL(np.9011) od dwóch róznych dostawców różnił się odcieniem
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
piec olejowy od libry KOMENTARZY: 3ODSŁON: 3294
Witam zamierzam kupic malarnie proszkowa piec na oloej w firmie libra.Prosze o opinie tego pieca czy warto?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
maskowanie elementowKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2371
Witam‼ prosilbym a przedstawienie środków i metod maskowania elementow których nie powinno sie malować czyli np miejsca pod lozyskowanie pod supporty w ramach rowerowych motocyklowych itp znalazlem kilku producentów taśm maskujacych ale wole polegać na opiniach kolegow z branży. Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
adaptacja chłodniKOMENTARZY: 8ODSŁON: 3212
Witam. Mam zamiar jak wielu z Was zbudować piec do polimeryzacji. Pomyślałem o adaptacji i odpowiednich przeróbkach chłodni samochodowej na piec. Proszę o opinie. Może już ktoś to zrobił albo przynajmniej planował. Prosze o konstruktywne podpowiedzi "za" i "przeciw".
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
OSTATNIO NA FORUM
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...
Wygrzewanie stali
~ adam2
Hej, z doświadczenia wiem, że usługi cieplnej obróbki metalu to nie taka prosta sprawa – trzeba dobrze dobrać metodę do materiału...