- Inne tematyWĄTKÓW: 646
-
Rozbieżności w grubościKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2364
~ Dodany: ponad rok temu
Witam, piszę na tym forum, bo może tutak ktoś udzieli kilka rad na temat malowania proszkowego. Otóż malujemy proszkowo siatki podłogowe z dodatkową plecionką zabezpieczająca przed spadaniem drobnym elementów na ziemię. Farba jest srebrzanka nie pamiętam nazwy. Mamy kolosalne różnice w grubości farby. Na profilu bocznym osiągamy 60 do 70 mikronów natomiast na profilu dolnym mamy 350 do 400 to raczej nie jest normalne przy malowaniu proszkowym. Był ostatio gośc z wagnera powymieniał sterowniki i pistolety, nic to nie dało z szyn na których wisza elementy na otworach przeczyściliśmy farby natomiat nie czyściliśmy całych szyn czy może to być przyczyną??? siatki czyszczone są na czyszczarce za pomocą śrutu, to też nie jest do końca dokładnie wyczyszczone pozostają na siatce tłuszcz po czyszczeniu. Prosze o porady z góry dziękuję
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Kabina do malowania proszkowegoKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2638
Witam, Maluję od kilku miesięcy różne elementy, ale coraz częściej zdarzają się jakieś wtrącenia itd, więc w końcu zebrałem się żeby taką kabinę wykonać. Priorytetem jest tuaj niski budżet, kabina raczej nie wielka - piec mam 120x100x70cm. Głównie maluję felgi i stare motocykle, więc bardzo często zmieniam kolory. Jaką kabinę budować? Opartą na filtrach patronowych? Do tych wymiarów chyba wystarczy jeden filtr? Jaki wentylator zastosować do odciągu? Z jakiego materiału najlepiej wykonać taką kabinę? Widzę, różne rozwiązania na allegro, blacha ocynk, blacha malowana itd. A u naszych dalekich sąsiadów - USA bardzo dużo ludzi robi takie kabiny z płyt OSB czy MDF. Co będzie najlepsze podczas eksploatacji i czyszczenia? Przy każdej zmianie koloru odkręcacie filtr i go czyścicie, czy po prostu regularnie co jakiś czas? Z góry dziękuję za odpowiedź, Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
STD AFCKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2640
Witam. Co oznacza skrót STD a co AFC? Jaki jest stosunek przepływu powietrza do ilości proszku.Wczoraj wywalili malarza i teraz muszę to szybko ogarnąć.Maluje pistoletem NORDSON ENCORE.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Malowanie raczek na frontach meblowychKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2337
Jak pomalowac rączki na frontach meblowych, niemogę pokryc farbą wewnętrzną częsc rączki?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Chemia do farb proszkowychKOMENTARZY: 8ODSŁON: 3685
Witam, potrzebuję środek chemiczny do usuwania fabr proszkowych z felg aluminiowych "na zimno". Co możecie mi polecić ? nie mam doświadczenia w tym temacie... Felgi chcę zanurzać w całości ale również ma mi posłużyć do usuwania farby z samych rantów przed polerowaniem... Mój mail : kenny_gfs@wp.pl Pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
mokra farba proszkowa w rantach felgKOMENTARZY: 12ODSŁON: 5916
Witam. Dziś odebrałem felgi od malarza i zauważyłem, że w rantach felg stalowych jest jeszcze mokra farba proszkowa. Czy ona zestali się w temp. pokojowej czy felgi są do poprawki?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
-
Taśma do maskowaniaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2541
Poszukuje taśmy do maskowania potrzebne do zrobienia dwóch kolorów, płomieni itp. na elementach malowanych proszkowo, Ktoś coś ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Tiger lack farby drylacKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2929
jak w temacie która firma zajmuje się dystrybucją faby proszkowej.Tensor zaprzestał współpracy-z góry dzięki za info
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )

OSTATNIO NA FORUM
Otwarcie lakierni proszkowej - poszukiwani dostawcy
~ Arthur
Witam! Dostawców farb proszkowych (wszystkich kolorów z palety RAL) oraz chemii do przygotowania metalu do lakierowania znajdziesz na...
Jaki pistolet zaprawkowy.
~ Arthur
Cześć! Wybierz Iwatę Air-Gunsa AZ4. Do srebrnego metalika jest bezkonkurencyjna: technologia HTE-S zapewnia najbardziej miękki...
Skup farb proszkwych
~ Ciawka
Witam Rowniez moge oddac farby z komory najczesciej czarna i antracyt za darmo. Mam tez troche kolorow, ktore zostaly mi po wiekszych...
Skup farb proszkwych
~ Grabb
@nicovpl temat aktualny, zapraszam do kontaktu
Otwarcie lakierni proszkowej - poszukiwani dostawcy
~ Matejas30
Spróbuj Lakiernia 420 .Właściciel młody ale wiedzą przewyższa niejednego starego zarówno w proszkach jak i przygotowaniu...