- Inne tematyWĄTKÓW: 646
-
Aparat do pomiaru płynności proszkuKOMENTARZY: 3ODSŁON: 2388
~ Dodany: ponad rok temu
Witam Czy ktoś z Państwa używa u siebie w firmie aparatu do pomiaru płynności proszku? Czy urządzenie przydaje się na lakierni? Myślę pod katem występowania u mnie na lakierni oczek i kraterów. Podejrzewam jakieś problemy z farbą...ładowanie farby lub granulometrię...albo za dużą ilość farby jaką pomalują lakiernicy. Z góry dziękuję za odpowiedź
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Zużycie praktyczne farbKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2324
Witam Potrzebuję oszacować straty aplikacyjne dla nakładania farby poliuretanowej grubość malowania 40 mikronów. Przeszukując internet udało mi się znaleźć informację, że dla nakładania natryskowego dla średnio skomplikowanych konstrukcji straty powinny wynosić 30-40%. Dwie firmy lakiernicze podały mi wartości blisko 30%. Pytam o to, gdyż lakiernia znajomego przynosi straty dla malowania natryskowego na poziomie: dla farb na poziomie 74%, dla podkładu na poziomie 46% - tutaj zaznaczam, że nie posiada on systemu K2 - znajomy zastanawia się, czy farba z lakierni nie wylatuje mu bokiem.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
piec-problemKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2712
witam i proszę o radę. Od jakiegoś czasu jak detale wychodzą z pieca maja na swojej powierzchni czarne kropki, rozmazujące się. Wygląda to jak sadza. Czy mieliście taki problem? i jak sobie poradzić?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
FARBA PROSZKOWA PO TERMINIE PRZYDATNOŚCIKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2760
Mam trochę farby proszkowej w różnych kolorach ( czysta ) po terminie przydatności ( po kilka miesięcy ). Może wiecie czy można gdzieś to sprzedać. Słyszałem że producenci kostki brukowej to biorą.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Jaka izolacja pieca?KOMENTARZY: 4ODSŁON: 3871
W niedługim czasie planuje budowę pieca do wypalania farb proszkowych i tu mam mały dylemat. 1 Jakiej wełny użyć (może być zwykła mineralna)? 2 Jakiej grubości ma być? 3 Wykorzystać jedną grubszą wełnę czy dwie cieńsze układane na zakład? 4 Co z klejeniem jej, używać dodatkowo kleju do wełny? Wymiary pieca to 3m dł. x 1,5m szer. x 1,3 gł. Macie dodatkowo jakieś sugestie czy montować termoobieg a jeśli tak to jak rozwiązany. Bardzo dziękuje za pomoc.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
wyciek z piecaKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2093
od pewnego momentu zauważyłem, ze z pieca do utwardzania farby proszkowej wydostaje się szczelinami rudy wyciek, który krystalizuje. czy mieliście z takim czymś do czynienia. Czy to może być olej z łańcucha
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Co ma wpływ na kolorKOMENTARZY: 4ODSŁON: 2373
Witam, Czy ktoś może mi udzielić odpowiedzi co ma wpływ na delikatne odchylenia w deltach LAB (i oczywiście E) pomiędzy poszczególnymi sztukami (ten sam detal). Bo oczywiście biorę pod uwagę fakt, ze nigdy nie uzyskamy takiego samego wyniku.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
pytanie do fachowcówKOMENTARZY: 1ODSŁON: 2305
Moją przygodę z malowaniem proszkowym dopiero rozpoczynam.jestem na stażu. Posiadamy sterowniki wagnerowskie.Proszę mi powiedzieć co to jest powietrze całkowite i powietrze rozprowadzające.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )

OSTATNIO NA FORUM
Otwarcie lakierni proszkowej - poszukiwani dostawcy
~ Arthur
Witam! Dostawców farb proszkowych (wszystkich kolorów z palety RAL) oraz chemii do przygotowania metalu do lakierowania znajdziesz na...
Jaki pistolet zaprawkowy.
~ Arthur
Cześć! Wybierz Iwatę Air-Gunsa AZ4. Do srebrnego metalika jest bezkonkurencyjna: technologia HTE-S zapewnia najbardziej miękki...
Skup farb proszkwych
~ Ciawka
Witam Rowniez moge oddac farby z komory najczesciej czarna i antracyt za darmo. Mam tez troche kolorow, ktore zostaly mi po wiekszych...
Skup farb proszkwych
~ Grabb
@nicovpl temat aktualny, zapraszam do kontaktu
Otwarcie lakierni proszkowej - poszukiwani dostawcy
~ Matejas30
Spróbuj Lakiernia 420 .Właściciel młody ale wiedzą przewyższa niejednego starego zarówno w proszkach jak i przygotowaniu...