- Inne tematyWĄTKÓW: 643
-
zanieczyszczenia z farbyKOMENTARZY: 8ODSŁON: 4437
~ Dodany: ponad rok temu
witam! mam problem z zanieczyszczeniami pod lakierem i mam pytanie czy to nie wina farby? jak tak to jakich farb uzywac na profile aluminiowe? dziekuje
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
GracoKOMENTARZY: 9ODSŁON: 4200
Posiadam pistolet lakierniczy GRACO MODEL 700. Czy ktoś moze mi powiedziec ile taki pistolet (używany) może kosztować?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
lakierownie MDFKOMENTARZY: 6ODSŁON: 6047
jak sadzicie czy w Polsce opłaca się zaczynać usługowe malowanie MDF proszkiem??
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
-
kratery na ep i purKOMENTARZY: 8ODSŁON: 4442
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z kraterkami/dziurkami na powłokach rozpuszczalnikowych typu ep i pur. Dziurki na pur pojawiają się mniej więcej 20 min po zakończeniu natrysku. Wykluczam silicony. Kraterki są bardzo drobne i jest ich sporo, nie sięgają jednak wcześniejszej warstwy. Zmieniono rozcieńczalnik (w przypadku farby pur) na mieszankę \"zwykłego\" z \"wolniejszym\" i przyniosło to niewielką poprawę.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
BibliaKOMENTARZY: 15ODSŁON: 10035
Czy istnieje jakiś podręcznik, poradnik, coś w rodzaju biblii lakiernictwa?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 15 )
-
bakterieKOMENTARZY: 5ODSŁON: 4341
Mam bakterię na wodzie demii na żywicach jonowymienych jak je usunąć
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
farba proszkowaKOMENTARZY: 12ODSŁON: 20475
chicałbym poznać opinię osób stosujących farby proszkowe, które wg Państwa uznania są najlepsze. w tym roku otworzyłam malą lakiernie na potrzeby własne i stosowałem farbe zakupiono W Turcji od znajomego i nie jestem zbyt zadowolony z efektu koloru oraz z przyczepności powłoki(pokusiłem sie na cene) i szukam czegoś innego
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
-
aplikacja proszkowaKOMENTARZY: 4ODSŁON: 4703
jaka aplikację proszkową mogą Państwo polecić? potrzepuję do malowania małych elementów, jak wieszaki, stojaki na parasole do produkcji małoseryjnych obecnie korzystam z automatu Wagner i potrzebuje do wykończeń małego zestawiku
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
OSTATNIO NA FORUM
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...
Wygrzewanie stali
~ adam2
Hej, z doświadczenia wiem, że usługi cieplnej obróbki metalu to nie taka prosta sprawa – trzeba dobrze dobrać metodę do materiału...