- Inne tematyWĄTKÓW: 644
-
zakup lakierniKOMENTARZY: 1ODSŁON: 4432
~ Dodany: ponad rok temu
Chciałbym kupić sprzet lakierniczy. Bede malował dosc rzadko, lecz chciałbym mieć swoj sprzet. Czy moze wiecie ile moze kosztowac najtaniej taki piec plus inne urzadzenia konieczne do malowania. Przedmioty malowane - druty.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
czym oczyscic karoserie samochoduKOMENTARZY: 2ODSŁON: 4199
czesc bede restaurowal starego mercedesa z lat 60 samochod jest caly aluminiowy jakim srodkiem chemicznym(recznie) moge oczyscic powloke lakiernicza do aluminium nie urzywajac kapieli i piaskowania bo klijet niechce, serdecznie dziekuje
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
czym malowac plastikKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4826
CZesc, chcialem pomalowac laptopa, pokrywe od laptopa, malowac taka sama farba jak samochod? dzieki
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Białe Plamy na powłoce alkidowejKOMENTARZY: 2ODSŁON: 3950
Witam.Mam taki problem.po wymalowaniu obiektu farbą alkidową stał on przez 24h w malarni.Po upływie 24h wystawiłem go na zewnątrz.Na drugi dizeń pojawiły się w niektórych miejscach białe plamy.Wie ktoś co to może być?Obiekt jak wyjeżdżał na zewnątrz był juz suchy...
-
biała farba strukturalnaKOMENTARZY: 3ODSŁON: 4796
Witam. Czy spotkał się ktoś z białymi farbami strukturalnymi do metalu. Chodzi mi o strukturę młotkową lub inne podobne - aby zaoszczędzić na szpachlowaniu i farba tuszowała niedoskonałości powierzchni
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
skórka pomarańczaKOMENTARZY: 2ODSŁON: 5116
witam wiec tak maluje plastiki od skutera zmatowałem połoźyłem podkład zmatowałem no i wziołem sie za lakier to i tu plama ;/ zraobiła mi się z lakieru tak zwana skórka pomarańcza no i co z tym zrobić można jeszcze baze jakoą wypolerować np papierem wodnym 2000 czy jakoś żeby był gładki prosiłbym o pomoc jeszcze nei położyłem klaru
-
felgi - problemKOMENTARZY: 4ODSŁON: 4487
Witam od jakiegoś czasu lakieruje felgi aluminiowe i stalowe. Zastanawiam się w jaki sposób poradzić sobie z felgami stalowymi – po jakimś czasie wychodzi rdza w miejscu łączeń zewnętrznej części z wew. korpusem. Co do alusow to zastanawiam się iloma warstwami powinny być pokryte. Podkład (dobra szaro-srebrna farba) + front metaliczny proszek. Czy metaliczny proszek + bezbarwny ? jakieś sugestie ? oczywiście wszystko maluje proszkowo.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
Spływająca farba - problemKOMENTARZY: 6ODSŁON: 4746
Witam, mam dość nietypowe pytanie - która farba najlepiej spływa lub co dodać do farby aby spływała w celu otrzymania dekoracyjnego zacieku w warunkach standardowej aplikacji do malowania proszkowego?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 6 )
OSTATNIO NA FORUM
Jaki program do obsługi lakiernii
~ Darek
Zapraszam do zapoznania się z systemem Lakiernia Manager https://www.bit-soft.pl/pl/oprogramowanie/lakiernia-proszkowa System jest...
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...