• Reklama
    A1 - eko color 08.11-31.12.2025 Julian

Szukaj

Reklama
    B1 - tesa 29.08-02.10 Julian
    • Inne tematyWĄTKÓW: 644
      • Odtłuszczanie elementówKOMENTARZY: 9ODSŁON: 7265
        ~ Dodany: ponad rok temu

Witam kolejny raz :) mam pytanko jakich preparatów używacie odnośnie odtłuszczania elementów stali czarnej oraz ocynku (oczywiście takiego którego nie trzeba czyścic strumieniowo, ani przez chemie) Ja używam benzyny ekstrakcyjnej firmy "dorex"... czekam na sugestie PS. wiem,że karcher rozwiąże ten problemik ale szukam innej metody ...

• Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
      • IGŁOWANIE NA OCYNKUKOMENTARZY: 12ODSŁON: 11420

Proszę o pomoc. Mam problem z igłowaniem farby na ocynku. Najdziwniejsze jest to, że dotyczy tylko koloru RAL 9006. Przygotowanie powierzchni to:piaskowanie + odtłuszczenie ciśnieniowe + płukanie ciśnieniowe + wygrzanie 200 stopni przez 15 min. Malarnia dział już dosyć długo, a problem pojawił się od niedawna.Proszę o podpowiedz, jak z tego wybrnąć.

• Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
      • Ceny farbKOMENTARZY: 8ODSŁON: 4443

Co się dzieje?!?!? Ci od proszków chyba szaleją, co chwile inna cena, niektórzy dają mi cenę w euro :-(. Nie wiecie czasem kto ma w miarę stabilne ceny? Tylko nie mówcie mi nic o Colorusie i Pulvericie bo od nich ceny juz znam wrrrr. Jak to wogóle u Was wygląda?

• Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
      • Malowanie ołowiuKOMENTARZY: 0ODSŁON: 5370

Witam wszystkich .Poszukuje wszelkich informacji ,rad na temat malowania ołowiu Mam do pomalowania sporo drobnych elementów odlanych z ołowiu ,powłoka musi być możliwie jak naj trwalsza .Jestem w temacie malowania całkowitym dyletantem za wszelkie rady, sugestie będę bardzo wdzięczny.Drugie moje pytanie ,czy istnieje możliwość malowania ołowiu metodą proszkową i jak to się ma do wypalana po tym lakierowaniu .

• Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
      • POMOCY!!!KOMENTARZY: 1ODSŁON: 4446

Witam wszystkich. Potrzebuje waszej pomocy tz. jestem studentem i w tym roku pisze prace licencjacka na temat powłok lakierniczych w samochodach. Teorie już mam i została tylko część badawcza. Mam zrobić zdjęcia cyfrówka uszkodzeń powłoki lakierniczej na samochodach i tu tkwi problem. nigdzie nie mogę znaleźć takich uszkodzeń. W mojej okolicy w zakładach lakierniczych robią tylko auta rozbite i stare czyli tylko korozje a to za mało. Potrzebuje jeszcze takich uszkodzeń jak : wszelkiego rodzaju pęknięcia, pęknięcia srebrzyste, zmatowienie, utrata połysku zmiana barwy, korozja, pęcherzenie, łuszczenie, utrata przyczepności lakieru do podłoża, przebicie powłoki, korozja mikrobiologiczna, marszczenie i porowatość powłoki,efekt skórki pomarańczowej itp. Byłbym wdzięczny za każdego rodzaju pomoc. chodzi o zdjęcia wraz z opisem co to za auto i rok produkcji. Mój e-mail to rekin75@wp.pl a gg 15625506. Ewentualnie proszę o jakaś stronę gdzie mógłbym coś takiego znaleźć. Pozdrawiam

• Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )