- Inne tematyWĄTKÓW: 644
-
Problem.KOMENTARZY: 5ODSŁON: 3343
~ Dodany: ponad rok temu
Bardzo proszę o pomoc. Od czasu do czasu na pojedyńczych elementach malowanych kataforezą pojawia się problem jak na zdjęciu.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 5 )
-
Prośba o wyjaśnienie. Brak grubości powłoki.KOMENTARZY: 9ODSŁON: 6269
Proszę o doradztwo. Pracuję w zakładzie produkującym zawory do instalacji wodociągowych dużej średnicy.Na dziale lakierni malowane są korpusy żeliwne metodą proszkową.Odbiorca zażyczył sobie aby warstwa powłoki lakierniczej wynosiła nie mniej niż 250 mikrometrów.Korpusy nagrzewane są do temp. 200-208 st.C i dopiero następuje lakierowanie. Niestety są miejsca przede wszystkim zagłębienia, niestety nie zawsze idzie uzyskać odpowiednią gr.Tak samo na okrągłym kołnierzu w otworach na śruby fi 20.Czy w tym wypadku elektrostatyka bierze jakiś udział? Niektórzy twierdzą że nie. Detale na pewno nie są uziemione. Zawieszki nie są regularnie wypalane. Zdziękuję za odpowiedzi.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
-
Wżery w profilach aluminiowychKOMENTARZY: 3ODSŁON: 3586
Witam Proszę o pomysły, sugestie itp. Pracownik przetrzymał profile aluminiowe w wodzie demi (po wytrawianiu w kwasie i po płukaniu w wodzie). Trzeba teraz ratować sytuację. Po wymyciu profili i po przeszlifowaniu i po wygrzaniu, polakierowaliśmy profile, ale niestety w miejscach, gdzie były wżery pojawiły się dziurki lub "pryszcze". Proszę Was o konkretną radę, jak mamy uratować profile. Tylko proszę nie piszcie, że trzeba było ich nie zostawiać w wodzie demi, bo i tak jestem już wystarczająco wściekły.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
szukam chemii do usuwania farby proszkowej KOMENTARZY: 4ODSŁON: 3705
witam kolegów poszuuje dobrej i niedrogiej chemii do usuwania farby proszkowej!interesuje mnie w cieczy nie w galaretkach itp. sposób zanurzeniowy. pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
PiaskowanieKOMENTARZY: 1ODSŁON: 3246
Witam, zaczynam się bawić w piaskowanie felg aluminiowych chciałem się spytać jakie ścierniwo jest najlepsze do piaskowania.Moim drugie pytanie to kiedy mam przestać piaskować czy w momencie pojawienia się surowego metalu czy wystarczy zmatowić ją? Ile Wam schodzi na piaskowanie jednej felgi. Z góry dzięki za odpowiedz.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
Wodna dyspersja farb proszkowychKOMENTARZY: 14ODSŁON: 7549
Witam,czy moze ma ktos namiary na firme sprzedajaca wodna dyspersje farb proszkowych?Pan PulverPolska tak pieknie ja opisuje w swoich wpisach,ale problem w tym ,ze nie ma jej na stanie.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 14 )
-
Przygotowanie powierzchniKOMENTARZY: 12ODSŁON: 6007
Witam, zamierzam otworzyc malarnie proszkową. Chciałbym uzyskać odpowiedzi na kilka pytań. Jaka obróbka jest najlepsza? Czy koniecznie musze posiadać myjke do oczyszczania, a jeżeli tak to jaką?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
-
Malowanie felgKOMENTARZY: 9ODSŁON: 7255
Witam, szukam farby srebrnej która nadała by ładny jasny srebrny kolor ale nie żaden chrom chcę uzyskać jak najbardziej oryginalny kolor felg do audi
- Zobacz wszystkie komentarze ( 9 )
OSTATNIO NA FORUM
Jaki program do obsługi lakiernii
~ Darek
Zapraszam do zapoznania się z systemem Lakiernia Manager https://www.bit-soft.pl/pl/oprogramowanie/lakiernia-proszkowa System jest...
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...