- Inne tematyWĄTKÓW: 644
-
odtłuszczanieKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2444
~ Dodany: ponad rok temu
Witam, widziałem w gazecie "lakiernictwo proszkowe", że firma poltech sprzedaje Pantatec - czy ktoś to stosował w praktyce?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 0 )
-
Malowanie takiego elementuKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2917
Dzień dobry, Mam pytanie techniczne dotyczące elementu jak na rysunku. Zastanawiam się jak coś takiego wykonać aby nie było widać krawędzi pomiędzy elementami spawanymi. Na rysunku jest płaskownik wycięty laserowo o grubości 10mm a na jego końcu są koła o średnicy 60mm. Do tego jest przyspawana rura również o średnicy 60 mm. Spawanie od wewnątrz rury, tak że spawów nie widać. Zastanawiam się czy da sie wykonać malowanie proszkowe w połysku lub drobnej strukturze(nie grubej) w taki sposób, żeby po lakierowaniu nie było widać linii, granicy pomiędzy tą rurą o płaskownikiem. Czy lakier wypełni tą niewielką przestrzeń? Proszę o poradę. Dziękuję. Link do rysunku: http://zapodaj.net/a6d6627be820b.bmp.html
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
dysze do pgc1KOMENTARZY: 1ODSŁON: 2557
witam, potrzebuję kupić dyszę płaskorozpylającą do gema pg1. poproszę o kontakt, kamil.hasta@wp.pl
- Zobacz wszystkie komentarze ( 1 )
-
piecKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2390
witam koledzy teraz mam piec elektryczny zastanawiam sie nad zmianą na większy i gazowy.jak to wygląda pod wzgledem kosztów i czasu??
-
Czarny fortepianowyKOMENTARZY: 4ODSŁON: 2863
Tak jak w temacie szukam farby czarny fortepianowy, macie jakieś doświadczenie, który najładniejszy co polecacie ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 4 )
-
gema easyKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2332
Witam proszę o opinie uzytkowników tego aplikatora. Awaryjnośc, serwis, ceny części zamiennych, jakośc kładzonej powłoki, łatwośc malowania tzn chodzi mi o trudno dostepne miejsca np. ceowniki, zakamarki felg samochodowych. Pozdrawiam
-
Rozkład grzałekKOMENTARZY: 7ODSŁON: 3243
Witam. Mam w planach budowę pieca o wymiarach 200x120 i wys. 180 cm. Chciałbym żeby był to piec o prostej budowie, najlepiej grawitacyjny ale nie wiem jak rozmieścić w nim grzałki z uwagi na wysokość pieca, czy oprócz grzałek w podłodze rozmieścić je równomiernie na ścianach, czy może tylko do jakiejś wysokości? Z góry dzięki
- Zobacz wszystkie komentarze ( 7 )
-
problem z odciągiemKOMENTARZY: 0ODSŁON: 2225
Witam. Ja radzicie sobie z zanieczyszczeniami w powietrzu ? kilkanaście razy maluje np serie detali, wychodza idealnie, tego samego dnia te same czynności maluje te same detale i wychodza syfki na nich. Powłoka lakiernicza ok ale jakby nie wiem jakies paproszki z powietrza. Kabina odizolowana od reszty hali, kratki nawiewowe zabezpieczone włóknina poliestrową w celu filtrowania, czysto jak na sali op[eracyjnej i szlak mnie trafia bo powoli dostaje obsesji na punkcie sprzątania i wiecej sprzątam niż maluje :) Jak macie rozwiązane doprowadzenie powietrza na hale ? Może odciąg zbyt duży na kabine, nie wiem juz naprawde. POMOCY chłopaki. Pozdrawiam Bartek
OSTATNIO NA FORUM
Jaki program do obsługi lakiernii
~ Darek
Zapraszam do zapoznania się z systemem Lakiernia Manager https://www.bit-soft.pl/pl/oprogramowanie/lakiernia-proszkowa System jest...
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...