- Inne tematyWĄTKÓW: 642
-
czyszczenie zawieszekKOMENTARZY: 8ODSŁON: 3932
~ Dodany: ponad rok temu
Witam Panowie mam pytanko w jaki sposob czyscicie zawieszki z pozostalosci farb proszkowych?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 8 )
-
Pogorszenie ciśnienia piaskowania Zima ?KOMENTARZY: 2ODSŁON: 3194
Witam, od kiedy spadły temp. strasznie mi spadło ciśnienie piaskowania tzn na wszystkich manometrach jest ok 4 bar jak było ale jak piaskuje w ogóle nie czuć ciśnienia jakby 1bar był dopiero jak zwiększyłem ciśnienie na 7bar na manometrze to zaczeło prawie normalnie pracować,,, gdzie upatrywać winy ? mam kompresor śrubowy Alup 15kw po tym calowa rura PP wychodząca na dwór tam dobrej klasy odwadniacz z manometrem. Ścierniwo się z zimna bryli ? Coś z wodą w powietrzu ? Miał ktoś coś podobnego obok siebie ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 2 )
-
Wymiennik olejowy KOMENTARZY: 3ODSŁON: 2459
Witam Panowie muszę zakupić do pieca do lakierni proszkowej o wymiarach dl.4,2m wys.x2,1 szer.x1,3 przystawke wymiennik ciepla na zasilanie olej opalowy. Prosze o podpowiedzi jakiej firmy, mocy polecacie, chodzi mi o duza sprawnosc oraz mala awaryjnosc. pozdrawiam
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
żółtawy detal po piecuKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2141
mam problem maluję detale tą samą farbą proszkową i zdarza się,że po wyjściu z pieca niektóre mają ciemniejszy odcień taki żółtawy.co moze być tego typu przyczyną.
-
Kontrola jakościKOMENTARZY: 2ODSŁON: 2654
Witam. Potrzebuję dotrzeć do informacji jak powinien wyglądać schemat oceny jakości powłoki lakierowej? Proszę o udzielenie mi wskazówek. Za pomoc z góry dziękuję
-
OdtłuszczanieKOMENTARZY: 12ODSŁON: 4708
Koledzy jak odtłuszczać elementy alumioniowe ? Chce to robić benzyną eks. 1)Natryskiem z pistoletu i wrzucić do pieca na 220 15min 2)Natysk i pędzelkiem przetrzeć i do pieca 220 15min 3)Zrobić sobie wanne zamykaną i zanurzać przed powieszeniem każdy element i potem do pieca 220 15min Najbardziej chyba mi pasuje opcja 3 czas/wydajność/koszta/miejsce Jak wy radzicie ?
- Zobacz wszystkie komentarze ( 12 )
-
Wypalać do końca ?KOMENTARZY: 3ODSŁON: 2516
Koledzy jak robicie z elementmi które malujecie 3 warstwami podkład>kolor>bezbarwny Każdą fazę trzeba wypalać jak producent kazał czy jedynie stopić 160 przez 10 min na przykład a dopiero na bezbarwnym wypalić jak producent nakazał.
- Zobacz wszystkie komentarze ( 3 )
-
Nakładanie podkładuKOMENTARZY: 29ODSŁON: 9801
Witam wszystkich jestem zielony jeżeli chodzi o malowanie proszkowe stąd moje pytanie w jaki sposób nakładać podkład wyrównujący na felgi, czy go szlifować jak podkład mokry ? Pisze tutaj ponieważ po wielu próbach malowania podkładem wyrównującym felgi po piaskowaniu powierzchnia felg nadal jest szorstka i baza wychodzi niejednolita (dziurki, lub fałdki)
- Zobacz wszystkie komentarze ( 29 )
OSTATNIO NA FORUM
Wentylator do komory lakierniczej
~ Magda
Profesjonalny dobor urządzeń https://ibpex.pl/
Sprzedam farby proszkowe przeterminowane i odpadowe
~ Jarek
Witam oddam farbę proszkową odpadową zmieszaną. Zainteresowanych proszę o kontakt.
Wentylator do komory lakierniczej
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha https://white-uklid.cz/ znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i...
Sąsiad lakiernik - smród
~ OsbornTyler7
Profesionální uklid praha znám docela dobře, protože jsem už párkrát využil služby na úklid bytu i kanceláře. Oceňuju hlavně...
Wygrzewanie stali
~ adam2
Hej, z doświadczenia wiem, że usługi cieplnej obróbki metalu to nie taka prosta sprawa – trzeba dobrze dobrać metodę do materiału...